Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προβληματισμένη και εκνευρισμένη… η αγορά

0Piraeus crop

Προβληματισμό και εκνευρισμό έχει προκαλέσει στην αγορά η γνωστοποίηση της νέας «αιφνιδιαστικής» απεργιακής κινητοποίησης ομάδας λιμενεργατών στις εγκαταστάσεις της PCT SA στο λιμάνι του Πειραιά.

Δεδομένων των καθυστερήσεων στην εφοδιαστική που έχει επηρεάσει και το λιμάνι του Πειραιά κύκλοι των χρηστών των λιμενικών εγκαταστάσεων σημείωναν ότι τα προβλήματα στον εφοδιασμό της αγοράς πιθανώς να είναι μη αναστρέψιμα καθώς υπάρχει κίνδυνος πολλά από τα εμπορεύματα να εκφορτωθούν σε άλλα λιμάνια με ότι αυτό συνεπάγεται για τα κόστη μεταφόρτωσης, τα οποία, όπως επισημάνθηκε, θα επιβαρύνουν τον τελικό καταναλωτή. Σύμφωνα με πληροφορίες δεν αποκλείεται σήμερα το πρωί να κατατεθεί και προσφυγή στο Πρωτοδικείο κατά της κινητοποίησης ενώ πιθανή είναι και η αντίδραση της Διεθνούς Ναυτικής Ένωσης η οποία με χθεσινή ανακοίνωσή της είχε συστήσει ψυχραιμία σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει κανένα περιθώριο και καμία δικαιολογία συσχέτισης και εκμετάλλευσης του ατυχούς συμβάντος, στο πλαίσιο οποιουδήποτε μικροκομματικού τακτικισμού ή/και συντεχνιακού ακτιβισμού. Ωστόσο η εξέλιξη φάνηκε να αιφνιδιάζει και την Δ.Ν.Ε. η οποία στο πρόσφατο παρελθόν είχε ζητήσει από την ηγεσία του ΥΝΝΠ να «διατηρήσει» το λιμάνι ανοικτό.

Η ανακοίνωση της Π.Ν.Ο.

Σε ανακοίνωσή της η πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αναφέρει τα ακόλουθα:

"H Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία (ΠΝΟ) καταδικάζει ρητά και απερίφραστα το νέο εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε στις 28-4-2022, ημέρα που κατά τραγική ειρωνεία αποτελεί την Παγκόσμια Μέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία στις προβλήτες της COSCO στον Πειραιά.

Η Ομοσπονδία μας παράλληλα καλεί όλες τις αρμόδιες Υπηρεσίες να διερευνήσουν τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος και να αποδώσουν, εφόσον υπάρχουν, τις ευθύνες για το περιστατικό αυτό.

Τέλος, δηλώνουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η υγιεινή και η ασφάλεια στους χώρους εργασίας είναι θεμελιώδεις και αναφαίρετο δικαίωμα των εργαζομένων και δεν επιδέχεται καμία «έκπτωση» και απαιτούμε την άμεση λήψη ουσιαστικών μέτρων για την ενίσχυση τους τόσο στα πλοία όσο και σε κάθε χώρο δουλειάς".

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter