Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΟΛΠ: Ανακοίνωση για το μέρισμα

eboriko limani olp 55

Η ΟΛΠ Α.Ε. ανακοινώνει, κατά το άρθρο 4.1.3.4 του Κανονισμού του Χρηματιστηρίου Αθηνών, ότι σύμφωνα με την απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 22ης Ιουνίου 2018, το μέρισμα για τη χρήση 2017 ανέρχεται σε 0,1712 Ευρώ ανά μετοχή, το οποίο υπόκειται σε παρακράτηση φόρου 15% και συνεπώς το καθαρό καταβαλλόμενο ποσό του μερίσματος ανά μετοχή θα ανέλθει σε €0,14552.


Ημερομηνία αποκοπής ορίσθηκε η Πέμπτη 19 Ιουλίου 2018. Από αυτή την ημερομηνία οι μετοχές της Εταιρείας θα διαπραγματεύονται στο Χ.Α. χωρίς το δικαίωμα απόληψης μερίσματος.
Ως ημερομηνία προσδιορισμού των δικαιούχων του μερίσματος (record date) ορίσθηκε η Παρασκευή 20η Ιουλίου 2018 και δικαιούχοι του μερίσματος είναι οι επενδυτές που είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ ως δικαιούχοι κατά την ως άνω ημέρα προσδιορισμού "record date".
Έναρξη πληρωμής του μερίσματος ορίσθηκε η Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 από την πληρώτρια τράπεζα EUROBANK Ergasias ως ακολούθως.
Μέσω των χειριστών στο Σ.Α.Τ., στους μετόχους εκείνους, οι οποίοι έχουν εξουσιοδοτήσει για την είσπραξη μερισμάτων τους χειριστές τους.
Με κατάθεση στο Διεθνή Αριθμό Τραπεζικού Λογαριασμού (IBAN), όπου ο δικαιούχος μέτοχος έχει δηλώσει ότι επιθυμεί να εισπράττει τo διανεμόμενο μέρισμα σύμφωνα με το άρθρο 13 του Κανονισμού Λειτουργίας Σ.Α.Τ. και την υπ' αριθμ. 6 απόφαση του Δ.Σ. της ATHEXCSD, όπως ισχύουν, για τους δικαιούχους μετόχους που δεν επιθυμούν να τα εισπράττουν μέσω των Χειριστών τους. Αφορά μόνο δικαιούχους μετόχους που έχουν δηλώσει ΙΒΑΝ στην τράπεζα EUROBANK Ergasias.
Μέσω του δικτύου των καταστημάτων της Τράπεζας "Eurobank Ergasias Α.Ε." για όσους εκ των μετόχων έχουν ζητήσει εξαίρεση από τον χειριστή τους στο Σ.Α.Τ. ή έχουν ανακαλέσει την σχετική εξουσιοδότηση προς τον χειριστή τους ή έχουν τις μετοχές τους στον Ειδικό Λογαριασμό της Μερίδας τους. Στις περιπτώσεις αυτές, η πληρωμή του μερίσματος θα γίνεται απευθείας στο μέτοχο με την προσκόμιση της αστυνομικής του ταυτότητας, του Α.Φ.Μ. και του ΚΑΜΕ (Κωδικός Αριθμός Μερίδας Επενδυτή στο Σ.Α.Τ.). Σε περίπτωση πληρωμής μερίσματος σε πρόσωπο νόμιμα εξουσιοδοτημένο από τον μέτοχο πρέπει, πέραν των ανωτέρω στοιχείων, να προσκομίζεται στην EUROBANK ERGASIAS και η έγγραφη εξουσιοδότηση του μετόχου θεωρημένη ως προς το γνήσιο της υπογραφής από Δημόσια Αρχή.
Μερίσματα που δεν θα εισπραχθούν μέσα σε πέντε (5) χρόνια παραγράφονται υπέρ του Ελληνικού Δημοσίου.

Για περισσότερες πληροφορίες οι κ. κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Δημοσίων Σχέσεων, Εξυπηρέτησης Μετόχων και Εταιρικών Ανακοινώσεων της εταιρείας (τηλ. 210 4550226, Ακτή Μιαούλη 10, Πειραιάς 185 38).
Επιπρόσθετα, τα στοιχεία επικοινωνίας της πληρώτριας Τράπεζας "Eurobank Ergasias A.E." είναι τα ακόλουθα: Υποδιεύθυνση Domestic Markets Custody Operations, Τμήμα Corporate Actions, Ιωλκού 8 και Φιλικής Εταιρείας 14234 Ν.Ιωνία, τηλέφωνα επικοινωνίας 210- 35.22.085 και 210-35.22.270.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter