Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στο έλεγχο της DP World το Dar es Salaam

0DPWorld11

Η DP World υπέγραψε 30ετή συμφωνία παραχώρησης με την Αρχή Λιμένων της Τανζανίας (TPA) για τη λειτουργία και τον εκσυγχρονισμό του λιμένα πολλαπλών χρήσεων Dar es Salaam.

Η παραχώρηση ανατέθηκε με πρωταρχικό στόχο τη βελτιστοποίηση των λειτουργιών του λιμένα για τη βελτίωση των υπηρεσιών μεταφορών και εφοδιαστικής σε όλη την Τανζανία και την ενδοχώρα της.
Πρόκειται για την πρώτη φάση ενός επενδυτικού σχεδίου πολλαπλών φάσεων. Η DP World θα επενδύσει αρχικά περισσότερα από 250 εκατομμύρια δολάρια για την αναβάθμιση του λιμανιού και η επένδυση θα μπορούσε να αυξηθεί σε 1 δισεκατομμύριο δολάρια κατά τη διάρκεια της περιόδου παραχώρησης, παράλληλα με έργα εφοδιαστικής της ενδοχώρας.
Η DP World αποκάλυψε ότι θα συνεργαστεί με την TPA παράλληλα με τους υπάρχοντες ενδιαφερόμενους φορείς του λιμανιού για να διευκολύνει τον ταχύτερο εκτελωνισμό φορτίου και τον βελτιωμένο προγραμματισμό φορτίου, προκειμένου να ενισχυθεί ο κρίσιμος ρόλος του Νταρ ες Σαλάμ ως θαλάσσιας πύλης για μέταλλα πράσινης ενέργειας από τη ζώνη χαλκού στη Νότια-Κεντρική Αφρική.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter