Τρι05072024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

1,5 δισεκατομμύρια δολάρια

0DPWorld

Η DP World επιβεβαίωσε τη δέσμευσή της για βιώσιμες δραστηριότητες συγκεντρώνοντας 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω ενός Green Sukuk για να υποστηρίξει τις παγκόσμιες προσπάθειές της για απαλλαγή από τον άνθρακα.
Το Sukuk, το οποίο υπερκαλύφθηκε κατά 2,3x λόγω της ισχυρής ζήτησης από τοπικούς, περιφερειακούς και διεθνείς επενδυτές, είναι εισηγμένο τόσο στο Nasdaq Dubai όσο και στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου.
Τα έσοδα από το Sukuk θα διατεθούν για επιλέξιμα πράσινα έργα σύμφωνα με το πρόσφατα δημοσιευμένο Πλαίσιο Βιώσιμης Χρηματοδότησης της DP World.
Τα τρέχοντα έργα αφορούν την ηλεκτροδότηση, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, τις καθαρές μεταφορές και την ενεργειακή απόδοση.
Με spread 119,8 μονάδων βάσης (bps) πάνω από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα με επιτόκιο κουπονιού 5,5%, το Sukuk της DP World πέτυχε ένα από τα χαμηλότερα spreads για μια εταιρεία με αξιολόγηση BBB+ παγκοσμίως.
Η ισχύς της ζήτησης για το Sukuk υποστηρίχθηκε από ισχυρές αξιολογήσεις πιστοληπτικής ικανότητας, Moody's (Baa2/Stable) και Fitch (BBB+/Stable), καθώς και ισχυρές αξιολογήσεις ESG από τις Sustainalytics ("Negligible risk"), CDP (A- Leadership) και MSCI (B).

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter