Παρ05172024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Έπεσε» και το Ρότερνταμ

0ΡοτερνταμΑεροφ

Το λιμάνι του Ρότερνταμ σημείωσε πτώση 5,5% στη διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων λόγω του υψηλού πληθωρισμού και της ύφεσης στην οικονομία.
Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2023, η συνολική διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι του Ρότερνταμ έφτασε τους 220,7 εκατομμύρια τόνους. Πρόκειται για μείωση σε σχέση με την ίδια περίοδο του 2022, όπου διακινήθηκαν 233,5 εκατομμύρια τόνοι.
Η μείωση ήταν πιο αισθητή στην διακίνηση άνθρακα, τα εμπορευματοκιβώτια και άλλα ξηρά χύδην (εμπορεύματα).
Η διακίνηση εμπορευματοκιβωτίων σε τόνους μειώθηκε κατά 9,3% κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους σε 64,4 εκατομμύρια τόνους. η μείωση της TEU ήταν 8,1% σε 6,7 εκατομμύρια τόνους.
Ωστόσο, η αξιοπιστία των δρομολογίων των πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων συνέχισε να βελτιώνεται κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους.
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα την καλύτερη διαχείριση του όγκου στο λιμάνι και στην ενδοχώρα. Η κυκλοφορία Ro-Ro μειώθηκε κατά 3,2% σε 13,3 εκατομμύρια τόνους.
Εκτός από τη μειωμένη ζήτηση λόγω του αυξανόμενου πληθωρισμού και της συσσώρευσης αποθεμάτων, η αγορά Ro-Ro επηρεάζεται επίσης από τις δυσκολίες της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου.
Η κατηγορία γενικών εμπορευματικών μεταφορών μειώθηκε κατά 11,5% σε 3,4 εκατομμύρια τόνους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter