Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο τέταρτος προβλήτας

0COSCO kouti

Ο τέταρτος προβλήτας «κρατά» τον Πειραιά από το να ανεβεί στις τρείς πρώτες θέσεις της ευρωπαϊκής κατάταξης των λιμένων αλλά και να εδραιώσει την μόνιμη πρωτοκαθεδρία του στην πρώτη θέση της κατάταξης των λιμένων της Μεσογείου. Ο προβλήτας και η σημασία του αναδείχθηκαν στο «Belt and Road Invest in Greece 2021» από τον Εμπορικό Διευθυντή της PCT SA κ. Τάσο Βαμβακίδη ο οποίος και παρουσίασε την δυναμική που έχει το λιμάνι αλλά και τις προοπτικές του λόγω της στρατηγικής του θέσης. Παρά το γεγονός ότι οι συζητήσεις περί «win - win» επένδυσης καλά κρατούν το θέμα του προβλήτα και της κατασκευής του παραμένει στον ορίζοντα και μάλιστα σε χρονική συγκυρία όπου τα τρία μεγάλα λιμάνια της Ευρώπης «θωρακίζονται» παντοιοτρόπως για να απαντήσουν τόσο στον μεταξύ τους ανταγωνισμό αλλά και να είναι προετοιμασμένα για το ενδεχόμενο που ο Πειραιάς προχωρήσει στην κατασκευή του. Επισημαίνεται ότι τα όποια έργα έχουν γίνει στο εμπορικό λιμάνι έχουν ολοκληρωθεί νωρίτερα των χρονοδιαγραμμάτων γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό για τον ανταγωνισμό.
Κατά τη διάρκεια του Forum σημαντικές εταιρείες θα παρουσιάσουν τα προνόμια της Ελλάδας ως HUB για την Νοτιοανατολική Μεσόγειο (αεροδρόμιο Αθηνών, Λιμάνι Πειραιά, Logistics κλπ.). Παράλληλα μεγάλες διεθνείς εταιρείες θα παρουσιάσουν τα δικά τους Success Stories αφού ήδη έχουν την Ελλάδα ως κέντρο των δραστηριοτήτων τους για την ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου και των Βαλκανίων (ZTE, COSCO, HUAWEI, BANK OF CHINA κ.λπ.). Τέλος ειδικοί θα παρουσιάσουν τα κίνητρα που παρέχονται για τους ξένους επενδυτές, τι πρέπει να προσέχουν για να επενδύσουν στην Ελλάδα και τις ευκαιρίες στον τομέα της Καινοτομίας στην χώρα μας. Στο Forum απεύθυναν χαιρετισμό ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Γεωργιάδης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Παπαθανάσης.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter