Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ο ESPO καλεί την ΕΕ να συμπεριλάβει τα λιμάνια στα Σχέδια Ανάκαμψης

0rotterdam

Ο μηχανισμός ανάκαμψης και ανθεκτικότητας είναι το κύριο χρηματοδοτικό μέσο της ΕΕ για την εφαρμογή μιας πράσινης, ψηφιακής και ανθεκτικής ανάκαμψης της οικονομίας επισημαίνει ο ESPO ο οποίος καλεί τα κράτη μέλη της ΕΕ να αναλάβουν και να επανεξετάσουν τα λιμενικά έργα εντάσσοντας αυτά στα Εθνικά Σχέδια Ανάκαμψης που βρίσκονται στην τελική φάση διαμόρφωσή τους.
Τους τελευταίους μήνες, οι ευρωπαϊκοί λιμένες διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην προμήθεια και τη διανομή βασικών αγαθών και στη διατήρηση της λειτουργίας της οικονομίας. Ως πύλες προς τον κόσμο, όντας στο σταυροδρόμι των αλυσίδων εφοδιασμού, των κόμβων της ενέργειας, της βιομηχανίας και της γαλάζιας οικονομίας, τα λιμάνια μπορούν να αποτελέσουν μοναδικούς κινητήρες βιώσιμης ανάπτυξης και ανάκαμψης. Για να συνεχίσουν να διαδραματίζουν τον ρόλο τους, οι λιμένες της Ευρώπης πρέπει να παραμείνουν ανθεκτικοί και κατάλληλοι για το μέλλον σημειώνει ο ESPO.
"Οι θαλάσσιοι λιμένες της Ευρώπης είναι κινητήριες δυνάμεις ανάπτυξης και ανάκαμψης. Οι λιμένες βρίσκονται στο σταυροδρόμι των μεταβάσεων και μπορούν πραγματικά να αποτελέσουν εταίρο στην πράσινη και ψηφιακή ανάκαμψη. Θεωρούμε ότι πολλά λιμενικά έργα έχουν τη μόχλευση για να ενισχύσουν τις αναγκαίες μεταβάσεις που προτείνονται στην πολιτική ανάκαμψης της Ευρώπης. Λυπούμαστε που ακούμε ότι ορισμένα κράτη μέλη αρνούνται να λάβουν υπόψη αυτά τα έργα», σχολίασε η Γενική Γραμματέας του ESPO, Isabelle Ryckbost.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter