Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναμένοντας το περιεχόμενο της ΚΥΑ

0Piraeus crop

Στη διατύπωση του περιεχομένου του νομοθετήματος που θα συντάξει το ΥΝΝΠ σχετικά με το θέμα του Port Community System στρέφεται τώρα το ενδιαφέρον σχετικά με την πλατφόρμα που έχει θέσει σε λειτουργία η ΣΕΠ και στην οποία έχουν αντιταχθεί το ΝΕΕ, η ΔΝΕ και το ΕΒΕΠ.


Μάλιστα ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βασίλης Κορκίδης κοινοποίησε στο ΥΝΝΠ την αλληλογραφία μεταξύ ΝΕΕ,ΣΕΠ, ΔΝΕ και ΕΒΕΠ με επιστολή του προς την ηγεσία του υπουργείο καλώντας αυτή να προχωρήσει άμεσα στο νομοθέτημα για το National Integrated Port Community System υπέρ του οποίου έχουν στοιχηθεί οι προαναφερθέντες φορείς και οργανώσεις που είναι αντίθετοι στην πρωτοβουλία της ΣΕΠ.

Κύκλοι της ΣΕΠ με αφορμή την τροπή που έχει λάβει το θέμα της πλατφόρμας σημείωναν ότι πρόκειται για μια εφαρμογή που δεν αφορά κάποιον άλλο φορέα η άλλη εταιρεία παρά μόνο την λειτουργία της PCT και τον τρόπο που παρέχει υπηρεσίες υψηλού επιπέδου στους πελάτες της. Όσον αφορά στις πληροφορίες που έχουν διαχυθεί ότι καταργείται ο εκτελωνιστής χαρακτηρίζονται ανακριβείς. Όπως χαρακτηριστικά τόνισαν ο Τελωνειακός αντιπρόσωπος είναι απαραίτητο και αναπόσπαστο γρανάζι της Εφοδιαστικής Αλυσίδας και ο μόνος ουσιαστικά υπεύθυνος που με τις γνώσεις του ενεργεί με γνώμονα την προάσπιση των συμφερόντων των πελατών του αλλά και των εσόδων του Ελληνικού Δημοσίου. Αναφορικά με την διαχείριση των στοιχείων των συναλλασσόμενων οι ίδιοι κύκλοι σημείωναν ότι τα στοιχεία αυτά παρέχονται επί δέκα χρόνια στην εταιρεία η οποία έχει διασφαλίσει τις απαραίτητες εγγυήσεις για πληροφορίες και δεδομένα με απόλυτο σεβασμό στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία. Τέλος σημείωσν ότι είναι διαφορετικό πράγμα η πλατφόρμα που θα αναφερόταν σε όλα τα λιμάνια όπου έχει τεθεί και το θέμα του ελέγχου από δημόσιο ή ιδιωτικό φορέα και διαφορετική η περίπτωση του Πειραιά.

Να σημειωθεί ότι η εν λόγω πλατφόρμα δεν είναι το μόνο στοιχείο που έχει προκαλέσει «πονοκεφάλους» στους φορείς του Πειραιά καθώς σε εκκρεμότητα παραμένει και το θέμα της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και των προθέσεων της ΟΛΠ-COSCO να αναπτύξει τις δραστηριότητες του τομέα γεγονός που έχει προκαλέσει την έντονη αντίδραση του ΣΕΝΑΒΙ.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter