Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ενήμερα τα συναρμόδια υπουργεία

0korkidhs

Ενήμερα είναι τα συναρμόδια υπουργεία για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει η ψηφιακή πλατφόρμα της Cosco που παρουσιάστηκε χθες «επίσημα» στο Τύπο στους ναυτιλιακούς και επιχειρηματικούς φορείς του λιμανιού του Πειραιά. Τούτο αποκαλύπτει ανακοίνωση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πειραιώς το οποίο έχει σχετικά αποστείλει στα συναρμόδια υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, ΑΑΔΕ και ΡΑΛ υπομνήματα ζητώντας την παρέμβασή τους.
Ειδικότερα το ΕΒΕΠ σημειώνει ότι νέο λιμενικό προϊόν «Hellenic Port Community System» (HPCS) της Cosco και, κυρίως, η υποχρεωτικότητα εγγραφής όλων των χρηστών στη συγκεκριμένη πλατφόρμα πληροφοριών, εάν θέλουν να χρησιμοποιήσουν λιμενικές υπηρεσίες, έχουν προκαλέσει εύλογα ερωτήματα με αναπάντητες ερωτήσεις στους ναυτιλιακούς και επιχειρηματικούς φορείς του λιμανιού τα οποία ερωτήματα και παραθέτει.
Να σημειωθεί ότι η ΔΑΛ έχει ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες συγκαλέσει «ανοικτή διαβούλευση» και εξ αφορμής των καταγεγραμμένων αντιδράσεων την προσεχή εβδομάδα το αποτέλεσμα της οποία αναμένεται να έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter