Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ψηφιακή «ρότα» των λιμανιών για το «σύννεφο»

0Cloud feature

Πλατφόρμες, έξυπνα συστήματα, τηλεχειρισμοί, IoT ,κλπ. Με βασικό δόγμα «ο χρόνος είναι χρήμα» που ασπάζονται η ναυτιλία και τα λιμάνια τα δεύτερα μάλλον όπως δείχνουν οι ψηφιακές τάσεις θα είναι τα πρώτα που θα δοκιμάσουν την επόμενη φάση της ψηφιοποίησης με την εισαγωγή τους στο «σύννεφο».

Βέβαια το «σύννεφο», το γνωστό στους μυημένους στην γλώσσα των υπολογιστών «cloud» είναι μία πραγματικότητα η οποία δέχεται και διαχειρίζεται πρακτικά μεγάλους όγκους πληροφοριών σε πραγματικό χρόνο.

Με δεδομένο ότι τα λιμάνια καλούνται πλέον να διαχειριστούν ένα μεγάλο όγκο πληροφοριών λόγω του κομβικού τους ρόλου στην αλυσίδα των logistics η επιλογή του «cloud» μάλλον δεν θα προκαλέσει έκπληξη. Τουλάχιστον στον κόσμο της πληροφορικής.

Να σημειωθεί ότι στην ευρισκόμενη στο «σύννεφο» πλατφόρμα XVELA έχουν ήδη εισχωρήσει δύο λιμάνια της Βραζιλίας τα οποία μέσω αυτής διαχειρίζονται τις ίδιες πληροφορίες για πλοία και φορτία ενώ θεωρείται μαθηματικά σίγουρο ότι τα ευρισκόμενα στο βορρά ευρωπαϊκά λιμάνια σε Βέλγιο, Γερμανία και Ολλανδία θα κινηθούν σε αυτή την ψηφιακή επιλογή.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter