Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αμερικανικά λιμάνια: Καθυστερήσεις «βλέπει» ο Drewry

0drewry

Ενώ τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ ανταποκρίθηκαν γρήγορα στην αναστολή της κυκλοφορίας πλοίων στη Βαλτιμόρη, ο Drewry σε ανάλυσή του προειδοποιεί για την πιθανότητα συμφόρησης και καθυστερήσεων εξ αιτίας του αποκλεισμού του λιμένα της Βαλτιμόρης.  Με βάση την πιο πρόσφατη πρόβλεψη απόδοσης λιμένων, ο Drewry υπογραμμίζει ότι ο χειρισμός εκτρεπόμενων εμπορευματοκιβωτίων της Βαλτιμόρης και άλλων φορτίων που κυμαίνονται από οχήματα έως χύδην και ακόμη και επιβάτες, καθώς και η αναμενόμενη ανάπτυξη της αγοράς το 2024, μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη για τα λιμάνια της Ανατολικής Ακτής των ΗΠΑ.
Η τοποθεσία της Βαλτιμόρης την καθιστά το πλησιέστερο παράκτιο λιμάνι βαθέων υδάτων με πρόσβαση στις μεσοδυτικές πολιτείες και την καρδιά της γεωργικής κοινότητας των ΗΠΑ, καθώς και ένα βασικό σημείο πρόσβασης στο μέσο του Ατλαντικού. Είναι γνωστό ότι για 13 συνεχόμενα χρόνια, η Βαλτιμόρη ήταν το πιο πολυσύχναστο λιμάνι RoRo στις Ηνωμένες Πολιτείες για αυτοκίνητα και ελαφρά φορτηγά.
Εκτός από τα οχήματα, το λιμάνι της Βαλτιμόρης χειρίστηκε επίσης περισσότερους από 11 εκατομμύρια τόνους γενικού φορτίου το 2023. Η Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας των ΗΠΑ σε έκθεσή της χθες υπογράμμισε το ρόλο της σε βασικά χύδην φορτία, συμπεριλαμβανομένου του άνθρακα, της ασφάλτου και των λιπασμάτων νιτρικού αμμωνίου ουρίας. Το λιμάνι χειρίζεται επίσης περισσότερα από ένα εκατομμύριο TEU και πλησιάζει το μισό εκατομμύριο επιβάτες ετησίως.
"Αυτό το φορτίο θα εκτραπεί φυσικά στα πιο κατάλληλα γειτονικά λιμάνια, που κυμαίνονται από τα λιμάνια Hampton Roads στο νότο έως τα λιμάνια της Νέας Υόρκης / New Jersey στο βορρά", γράφει ο Drewry.
Για την κυκλοφορία εμπορευματοκιβωτίων, η Drewry υπογραμμίζει ότι η κύρια πύλη στις βορειοανατολικές Ηνωμένες Πολιτείες είναι το λιμάνι του NYNJ, το οποίο υπολογίζουν ότι αντιπροσωπεύει ήδη το 59% της περιφερειακής απόδοσης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter