Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Πτωτικά λόγω Ρωσίας

0Containers stacked

Τα κορυφαία λιμάνια στην Ευρώπη εξακολουθούν να επηρεάζονται από την απώλεια δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη Ρωσία λόγω των κυρώσεων. Το λιμάνι του Αμβούργου έγινε το τελευταίο που ανακοίνωσε απότομη πτώση της διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το πρώτο τρίμηνο του έτους, την οποία τα στελέχη συνέδεσαν με τους εμπορικούς περιορισμούς.
Η Ρωσία ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος του Αμβούργου μέχρι πέρυσι και την έναρξη του πολέμου. Έχοντας χάσει το τμήμα των εμπορευματικών δραστηριοτήτων που σχετίζονται με τη Ρωσία, το Αμβούργο, το οποίο είναι το τρίτο μεγαλύτερο λιμάνι εμπορευματοκιβωτίων της Ευρώπης, ανέφερε ότι ο όγκος των εμπορευματοκιβωτίων μειώθηκε κατά σχεδόν 17% το πρώτο τρίμηνο του 2023. Η συνολική διακίνηση θαλάσσιων φορτίων μειώθηκε κατά 10,2% και ανήλθε σε 28,1 εκατομμύρια τόνους.
Το Αμβούργο «ενώνεται» με short sea με τα λιμάνια του Ρότερνταμ και της Αμβέρσας-Μπριζ, τα οποία έχουν ανακοινώσει μείωση της διακίνησης κατά την περίοδο των τριών μηνών. Το λιμάνι του Ρότερνταμ σημείωσε μείωση 11,6% στον όγκο εμπορευματοκιβωτίων στα 3,2 εκατομμύρια TEU, μια τάση που ξεκίνησε πέρυσι λόγω της εξάλειψης των όγκων από και προς τη Ρωσία. Η Αμβέρσα-Μπριζ χειρίστηκε 3,1 εκατομμύρια TEU το πρώτο τρίμηνο, πτώση 5,7% που οδηγήθηκε από τη μείωση σχεδόν των δύο τρίτων του φορτίου που σχετίζεται με τη Ρωσία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter