Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Έπεσαν τα φορτία στην Μ. Θάλασσα

0koyti

Η περιοχή της Μαύρης Θάλασσας σημείωσε σημαντική μείωση του όγκου της αγοράς της, με τον συνεχιζόμενο ρωσικό πόλεμο στην Ουκρανία να έχει ως αποτέλεσμα την απότομη πτώση του όγκου φορτίου κατά 28,4% (σχεδόν 690.000 TEU) το 2022.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της Informall BG, ο όγκος των εισαγωγών της περιοχής μειώθηκε κατά 25%, ενώ η εξαγωγική κίνηση μειώθηκε κατά 33%. Αν και ο συνολικός περιφερειακός κύκλος εργασιών μειώθηκε σημαντικά, τα λιμάνια εμπορευματοκιβωτίων της Ρουμανίας και της Γεωργίας έχουν δει τον όγκο φορτίου να αυξάνεται από την αρχή του ρωσικού πολέμου.
Η ουκρανική αγορά, η οποία υπήρξε ένας από τους κορυφαίους προορισμούς για τη ναυτιλία εμπορευματοκιβωτίων μεταξύ των χωρών της Μαύρης Θάλασσας με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω του ενός εκατομμυρίου TEU, γνώρισε σημαντική οπισθοδρόμηση λόγω του συνεχούς στρατιωτικού αποκλεισμού των ουκρανικών λιμένων εμπορευματοκιβωτίων από τη Ρωσία. Από τον Φεβρουάριο του 2022, οι ουκρανικοί τερματικοί σταθμοί εμπορευματοκιβωτίων στην περιοχή της Οδησσού έχουν αποκοπεί από τις υπηρεσίες τακτικών γραμμών και οι προοπτικές επαναλειτουργίας τους στο εγγύς μέλλον παραμένουν δυσοίωνες.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter