Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Λιμάνια: Χάος σε Γαλλία και Βέλγιο

marseille france sm

Το απεργιακό «τσουνάμι» σε Γαλλία για τα εργασιακά και Βέλγιο των σιδηροδρομικών έχουν δημιουργήσει πλείστα όσα θέματα στα Γαλλικά κυρίως λιμάνια στη διακίνηση εμπορευμάτων αλλά και επιβατών. Καλά πληροφορημένες πηγές ήθελαν εμπορεύματα να εκτρέπονται προς τα Γερμανικά λιμάνια μέσω των σιδηροδρομικών αξόνων και αντίστροφα καθώς όπως φαίνεται η κατάσταση στην Γαλλία δεν δείχνει ότι θα εξομαλυνθεί σύντομα. Να σημειωθεί ότι Κάλεσμα για απεργιακή κινητοποίηση επ' αόριστον από χθες το βράδυαπηύθυναν δύο συνδικάτα Βέλγων εργαζομένων σε σιδηροδρόμους, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη μείωση των ημερών ανάπαυσης. «Αναμένεται να κλείσουν οι μεγαλύτεροι σιδηροδρομικοί σταθμοί και τα αμαξοστάσια», σημείωσε ο πρόεδρος του συνδικάτου CGSP-Cheminots, Μισέλ Αμπντισί.

Η εθνική εταιρεία σιδηροδρόμων του Βελγίου (SNCB) ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι «είναι αδύνατον να προβλεφθούν οι επιπτώσεις αυτών των πράξεων επισημαίνοντας ότι μπορεί να διαφέρουν από την μια περιοχή στην άλλη, λόγω της διαμόρφωσης του δικτύου παραδεχόμενη ωστόσο ότι προβλήματα στα δρομολόγια «ενδέχεται να καταγραφούν σε όλο το δίκτυο».

Οι σιδηροδρομικοί είχαν ήδη ανακοινώσει ότι θα απεργήσουν την Τρίτη 31η Μαΐου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης του Βέλγου πρωθυπουργού Σαρλ Μισέλ.

Η απεργία προκηρύχθηκε μία ημέρα μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν στις Βρυξέλλες, στο περιθώριο της μεγάλης διαδήλωσης εναντίον των σχεδίων της κυβέρνησης να προχωρήσει στη μεταρρύθμιση της εργασιακής νομοθεσίας και στη θέσπιση μεγαλύτερης ευελιξίας στα ωράρια απασχόλησης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter