Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Γενικευμένη κινητοποίηση για τον Έμπολα

ebola-34556

Γενικεύεται η κινητοποίηση περί της εφαρμογής μέτρων ασφαλείας κατά της διάδοσης του ιού του Έμπολα από ναυτιλιακές εταιρείες αλλά και λιμενικές αρχές. Με πλέον κραυγαλέα περίπτωση εκείνη της APM Terminal που χρηματοδότησε την ανάπτυξη σε ειδικές τέντες ενός ολόκληρου εξοπλισμού νοσοκομείου για την αντιμετώπιση του ιού στην Λιβερία, πολλές ναυτιλιακές εταιρείες κατά πληροφορίες έχουν ενημερώσει τα πληρώματα τους για τα προληπτικά μέτρα κατά του ιού.

Καλά πληροφορημένες πηγές θέλουν να έχουν προωθηθεί ακόμα και ειδικές στολές ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος σε ενδεχόμενη επαφή μελών του πληρώματος με στελέχη λιμενικών και άλλων υπηρεσιών, στις περιοχές που πλήττονται από τον ιό.

Στο σύνολό τους οι ναυτιλιακές εταιρείες μέσω των ενώσεων και των θεσμικών οργάνων τους, έχουν ενημερωθεί αλλά και ενημερώσει περί των μέτρων ασφαλείας που έχουν δοθεί από το Διεθνή Οργανισμό Υγείας αλλά και από επιμέρους ιατρικές οργανώσεις που ειδικεύονται στην αντιμετώπιση της διασποράς θανατηφόρων ιών.

Σύμφωνα με αναλυτές, η εξάπλωση του ιού πιθανώς να δημιουργήσει μια κρίση, καθώς αναπτύσσεται προβληματισμός για τη συνέχιση επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στις περιοχές της Αφρικής που έχουν πληγεί από τον ιό με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται για τις εμπορευματικές ροές.

Πρόσφατα υπήρξε προβληματισμός μεταξύ κάποιων εταιρειών διακίνησης εμπορευματοκιβωτίων για το αν πρέπει να αλλάξουν τα σημεία προσεγγίσεων των πλοίων τους και να επιλέξουν μερικές που δεν έχουν πληγεί προς ώρας από τον ιό ώστε από κει να γίνει η διασπορά των εμπορευμάτων στις περιοχές που έχουν χαρακτηριστεί «επικίνδυνες».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter