Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναπτύσσεται η MSC στην Αμβέρσα

Antwerp-port

Σε προχωρημένη φάση βρίσκονται οι συζητήσεις για την ανάπτυξη στην αριστερή όχθη της ποτάμιας οδού του λιμένα της Αμβέρσας με στόχο να εξυπηρετηθούν στο άμεσο μέλλον φορτία που θα καταπλέουν στο λιμάνι με πλοία της Ρ3 στην οποία και μετέχει ως γνωστόν η MSC.

Το βελγικό λιμάνι κατασκευάζει μια δεύτερη θαλάσσια πρόσβαση στην αριστερή όχθη του λιμένα, το Deurganck Dock, η οποία θα υπερδιπλασιάσει τη χωρητικότητα στην αριστερή πλευρά. Το όλο ζήτημα του συγκεκριμένου έργου απασχολεί τις λιμενικές αρχές από τον περασμένο Δεκέμβρη γεγονός που οδήγησε τη λιμενική αρχή να δηλώσει ότι : «Το διοικητικό συμβούλιο εξουσιοδοτεί την Επιτροπή Διαχείρισης - με τη δύναμη της δευτερεύουσας μεταβίβασης - να προβεί σε περαιτέρω συζητήσεις με τους ενδιαφερόμενους , προκειμένου να εξετάσει τον τρόπο με τον οποίο το προτεινόμενο έργο της MSC θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί στο λιμάνι της Αμβέρσας» δεδομένου ότι δεν υπήρξαν άλλες εναλλακτικές προτάσεις ανάλογης σημασίας με εκείνη της MSC.
Να σημειωθεί ότι από το 2012 είχε διαπιστωθεί ότι θα υπάρξει πρόβλημα με την αύξηση των φορτίων ενώ επίσης σε εξέλιξη είναι η ανάπτυξη νέας σιδηροδρομικής σύνδεσης συνολικού κόστους 700 εκ. ευρώ προκειμένου να συνδέσει τις δύο όχθες, διευκολύνοντας την προσπάθεια αποσυμφόρησης των φορτίων μεγάλο μέρος των οποίων είναι «διερχόμενα». Η MSC είναι ο μεγαλύτερος πελάτης στον λιμένα της Αμβέρσας και διαχειρίζεται το MSC Home Terminal με την PCA στην αποβάθρα Delwaide, στη δεξιά όχθη του λιμανιού ενώ στοχεύει στην ανάπτυξη των εγκαταστάσεων με την ενεργοποίηση της Ρ3.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter