Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Νεότευκτο κρουαζιερόπλοιο παρέλαβε η Cunard

0Queen Anne outfitting1

Η Cunard παρέλαβε χθες, από τη Fincantieri το πρώτο νέο κρουαζιερόπλοιο που κατασκευάστηκε για την εταιρία σε 14 χρόνια. Το νέο Queen Anne (114.000 μικτοί τόνοι) σηματοδοτεί επίσης την επόμενη έως την τελευταία από τις παραγγελίες της Carnival Corporation πριν από την πανδημία, καθώς η μεγαλύτερη εταιρεία κρουαζιέρας στον κόσμο κοιτάζει προς έναν «βραδύτερο» ρυθμό ανάπτυξης στο μέλλον.
Κατά τη διάρκεια της τελετής παράδοσης στη Marghera της Ιταλίας, η πρόεδρος της εταιρίας Katie McAlister τόνισε ότι θα είναι η πρώτη φορά από το 1999 που η Cunard Line είχε τέσσερα πλοία σε ταυτόχρονη υπηρεσία. Τόνισε επίσης ότι είναι το 249ο πλοίο που πλέει υπό σημαία Cunard.
Το νέο Queen Anne με μήκος 1.508 πόδια (322 μέτρα) γίνεται το δεύτερο μεγαλύτερο πλοίο του στόλου της εταιρείας. Έχει χωρητικότητα 2.996 επιβατών καθώς και 1.225 άτομα πλήρωμα. Ο σχεδιασμός βασίζεται σε μια πλατφόρμα της Carnival Corporation που αναπτύχθηκε για την Holland America Line και προσαρμόστηκε στην Cunard. Η εταιρεία υπογραμμίζει ότι το πλοίο συνεχίζει πολλές από τις παραδόσεις Cunard, συμπεριλαμβανομένων των καταλυμάτων Grill Room και μιας αγγλικής παμπ, αλλά διαθέτει επίσης την ευρύτερη επιλογή εγκαταστάσεων γυμναστικής, ομορφιάς, θερμικής και σπα σε ένα πλοίο Cunard.
Η παραγγελία έγινε το 2017 και η πρώτη κοπή χάλυβα έγινε τον Οκτώβριο του 2019. Η πανδημία επιβράδυνε το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του πλοίου που αρχικά επρόκειτο να παραδοθεί το 2022, με τη συναρμολόγηση να ξεκινά τον Σεπτέμβριο του 2022 και να πέφτει στη θάλασσα τον Μάιο του 2023. Έχει προγραμματιστεί να αναχωρήσει από την Ιταλία τις επόμενες ημέρες για το λιμάνι της στο Σαουθάμπτον της Αγγλίας, όπου η πρώτη κρουαζιέρα θα αναχωρήσει στις 3 Μαΐου. Η τελετή ονοματοδοσίας έχει οριστεί για τις 3 Ιουνίου στην ιστορική βάση επιχειρήσεων της Cunard στο Λίβερπουλ κατά τη διάρκεια μιας ειδικής εορταστικής κρουαζιέρας γύρω από τη Βρετανία.
Το Queen Anne είναι το δεύτερο νέο κρουαζιερόπλοιο που παραδόθηκε πρόσφατα από τη Fincantieri στην Carnival Corporation και το τελευταίο που η εταιρεία κρουαζιέρας έχει προγραμματιστεί να λάβει φέτος. Η Carnival έχει ένα ακόμη κρουαζιερόπλοιο σε παραγγελία με τη Fincantieri να αναμένεται να παραδοθεί το 2025 στην Princess Cruises. Η εταιρεία παρήγγειλε πρόσφατα επίσης δύο κρουαζιερόπλοια με τη γερμανική Meyer Werft για το εμπορικό σήμα Carnival Cruise Line. Η εταιρεία δήλωσε ότι αναμένει να προσθέσει ένα έως δύο νέα κρουαζιερόπλοια ετησίως σε όλες τις εταιρίες της.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter