Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Στόχος τα 40 εκατομμύρια επιβάτες

0royal caribbean symphony of the seas

Είναι εφικτός ο στόχος του 2027 να ταξιδέψουν ανά τον κόσμο 40 εκατομμύρια επιβάτες; Ναι απαντούν ομόφωνα αναλυτές του τομέα της κρουαζιέρας στα χέρια των οποίων βρίσκονται τα στοιχεία για τον υφιστάμενο στόλο αλλά και τις παραγγελίες των νεότευκτων κρουαζιερόπλοιων που θα πέσουν στο νερό μέχρι το 2023.

Οι τάσεις που καταγράφονται οι αυξητικές και μάλιστα σε ορισμένες κατηγορίες κρουαζιέρας οι τάσεις αυτές καταγράφονται με γεωμετρική πρόοδο. Όπως επί παραδείγματος οι κρουαζιέρες περιπέτειας που την τελευταία διετία η ζήτηση ήταν τόσο μεγάλη ώθησε τις εταιρίες του συγκεκριμένου τομέα να προχωρήσουν σε ένα σημαντικό αριθμό παραγγελιών για πλοία προσαρμοσμένα να εκτελούν δύσκολες πλεύσεις σε αρκτικές και ανταρκτικές ζώνες. Κατά τους αναλυτές τα 40 εκατομμύρια επιβατών μέχρι το 2027 δεν μπορεί να θεωρηθεί «επανάσταση» καθώς ήδη το τρέχον έτος η κινητικότητα θα αγγίξει τα 30 εκατομμύρια. Στο σκηνικό πρέπει να συνυπολογιστεί ότι οι νεότευκτες μονάδες μη «ειδικών σκοπών» αλλά και ο υφιστάμενος στόλος εμφανίζει ένα δυναμικό κλινών αρκετά μεγάλο και σε βαθμό που να δικαιολογεί συζητήσεις για τις πληρότητες ανά ταξίδι. Όπως και να έχει πάντως η απόκλιση από τις εν ξηρά τουριστικές κινήσεις σε σχέση και σε σύγκριση με εκείνες της κρουαζιέρας εξακολουθεί σημαντική με την κρουαζιέρα να υπολείπεται.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter