Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Επενδύσεις της GPH στο cruise terminal της Ταραγκόνα

0Tarragona Port

Η Global Ports Holding (GPH) ανακοίνωσε ότι η Λιμενική Αρχή της Ταραγόνα της ανέθεσε 12ετή παραχώρηση, με εξαετή παράταση, για τη διαχείριση των υπηρεσιών για τους επιβάτες κρουαζιερόπλοιων στην Ταραγόνα της Ισπανίας.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, το τρίτο τρίμηνο του 2021 ολοκληρώθηκε επένδυση 30 εκατομμυρίων ευρώ στις λιμενικές υποδομές στο λιμάνι της Ταραγόνα. Αυτό το επενδυτικό πρόγραμμα περιελάμβανε μια νέα προβλήτα κρουαζιερόπλοιων στο Moll de Balears, η οποία μπορεί τώρα να χειριστεί τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, ενώ η χωρητικότητα ελλιμενισμών έχει διπλασιαστεί σε τέσσερα πλοία ανά πάσα στιγμή.
Επιπλέον, εκτός από την επέκταση της γενικής περιοχής που είναι διαθέσιμη για τις δραστηριότητες κρουαζιέρας, το Λιμεναρχείο Της Ταραγόνα έχει επενδύσει στην παροχή παράκτιας ισχύος, η οποία θα μειώσει σημαντικά τις εκπομπές Co2 από κρουαζιερόπλοια ενώ βρίσκονται στο λιμάνι.
Σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας, η GPH θα επενδύσει έως και 5,5 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή ενός νέου "υπερσύγχρονου αρθρωτού τερματικού σταθμού κρουαζιέρας", ο οποίος θα χρησιμοποιεί ηλιακή ενέργεια για να εξασφαλίσει τη βιώσιμη παροχή των ενεργειακών αναγκών του τερματικού σταθμού.
Ο νέος τερματικός σταθμός θα παρέχει στους επιβάτες κρουαζιέρας μια «βελτιωμένη λιμενική εμπειρία, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών λιανικής πώλησης και F&B», ενώ οι νέες εγκαταστάσεις στάθμευσης λεωφορείων και αυτοκινήτων θα «βελτιώσουν σημαντικά την υποδομή μεταφορών λιμένων».
Ο καινοτόμος αρθρωτός σχεδιασμός του τερματικού σταθμού θα παρέχει μέγιστη ευελιξία για την προσαρμογή του τερματικού σταθμού ώστε να ανταποκρίνεται στις μελλοντικές ανάγκες χωρητικότητας και να παρέχει έναν ζωντανό και συναρπαστικό χώρο εκδηλώσεων στην Ταραγόνα.
Το 2019, πριν από την αύξηση της χωρητικότητας ελλιμενισμών, το λιμάνι κρουαζιερόπλοιων Tarragona υποδέχθηκε περίπου 130 χιλιάδες επιβάτες κρουαζιέρας. Η πόλη της Tarragona απέχει λιγότερο από 1 ώρα οδικώς από το αεροδρόμιο της Βαρκελώνης.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter