Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

150 ημέρες στο… Palumbo

0Palumbo Malta Shipyard

Για ένα πολυάσχολο 2022 προετοιμάζονται τα ναυπηγεία Palumbo Malta Shipyard των οποίων το 50% ανήκει στην MSC.

Η τελευταία φαίνεται πως έχει προγραμματίσει 150 ημέρες drydock για τον έλεγχο και τις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες κρουαζιερόπλοιων της. Αξίζει να σημειωθεί ότι με βάση τα στοιχεία πέρσι η MSC «έκλεισε» 100 ημέρες drydock για τα MSC Orchestra, Poesia, Lirica, Fantasia και Divina.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Μαλτέζικο ναυπηγείο ανταγωνίζεται Ισπανικές, Γαλλικές και Ιταλικές γυάρδες που διαγκωνίζονται προκειμένου να εξασφαλίσουν ετησίως ένα μεγάλο αριθμό επιβατηγών ως επι το πλείστον πλοίων για υπηρεσίες drydock.
Σύμφωνα με τα στοιχεία στις αρχές του μήνα οκτώ κρουαζιερόπλοια βρέθηκαν ή βρίσκονται σε εργασίες drydock εκτελώντας εργασίες συντήρησης, επισκευών αλλά και μετασκευών. Το 2019 σε εργασίες drydock δαπανήθηκαν αστρονομικά ποσά καθώς τότε οι εταιρίες προετοιμάζονταν για την υπεραυξημένη κίνηση που είχαν προβλέψει αναλύσεις οι οποίες και έμελλε να «πέσουν έξω» στις εκτιμήσεις του λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Μόνο τον Οκτώβριο του 2019 κοντά στα 400 εκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν από εταιρίες του τομέα της κρουαζιέρας για τέσσερα κρουαζιερόπλοια.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter