Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε καραντίνα οι επιβάτες του SeaDream I – Νέο περιστατικό στη Νορβηγία

0seadream

‘Άλλο ένα περιστατικό μόλυνσης επιβάτη μίνι κρουαζιερόπλοιου στη Νορβηγία μετά από εκείνο του Roald Amundsen του Hurtigruten που ανάγκασε τις Νορβηγικές αρχές να περιορίσουν τον αριθμό των επιβατών ήρθε στην επιφάνεια.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα Νορβηγικών μέσων ενημέρωσης ένας επιβάτης του SeaDream I του SeaDream Yacht Club από προηγούμενη κρουαζιέρα διαγνώστηκε θετικός στον κορονοϊό. Το γεγονός ώθησε τις αρμόδιες αρχές να θέσουν σε καραντίνα τους επιβάτες του εν λόγω σκάφους που κατέπλευσε στο Bodø σήμερα. Οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές θα ξεκινήσουν τέστ στους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος για να διαπιστωθεί αν έχουν προσβληθεί από την πανδημία. Λόγω των πρόσφατων λοιμώξεων του COVID-19 στο Roald Amundsen του Hurtigruten, η Νορβηγία περιόρισε τον αριθμό των επιβατών στους εκατό απαγορεύοντας τον κατάπλου στα λιμάνια της άλλων κρουαζιερόπλοιων με μεγαλύτερες μεταφορικές ικανότητες. Ωστόσο το νέο περιστατικό αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων.
Στο μεταξύ πρόσφατα η MSC Cruises ανακοίνωσε την πρόθεση της να ξεκινήσει με δύο κρουαζιερόπλοια της τις κρουαζιέρες σε ευρωπαϊκούς προορισμούς μετά και την διαμόρφωση των βασικών πρωτοκόλλων που δημοσιοποιήθηκαν πρόσφατα. Να σημειωθεί ωστόσο ότι προς ώρας μόνο η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν επιτρέψει τους κατάπλους κρουαζιερόπλοιων ανεξαρτήτων μεγέθους με τα λοιπά κράτη της ΕΕ να τηρούν στάση αναμονής.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter