Παρ04262024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Celestyal Cruises: Επιμένει... Ελληνικά και ποιοτικά

anastasiadis celestial 23

Επιμένει στους ελληνικούς νησιωτικούς προορισμούς, στην ανάδειξή τους αλλά και στην παροχή υψηλού επιπέδου ποιοτικών υπηρεσιών στα κρουαζιερόπλοιά της η Celestyal Cruises. Νωρίτερα σήμερα ο Κυριάκος Αναστασιάδης, Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises παρουσίασε τους σχεδιασμούς της εταιρίας για το προσεχές έτος αποκαλύπτοντας τον βασικό στόχο που είναι η επέκταση των κρουαζιέρων που πραγματοποιεί η εταιρία καθ' όλο το χρόνο. Ερωτηθείς από το “TheSeaNation” ο κ. Αναστασιάδης αναφορικά με την αναγγελία της πρόσληψης διεθνώς επιφανών στελεχών που εξειδικεύονται στον τομέα της κρουαζιέρας και της τοποθέτησής τους σε βασικές ευρωπαϊκές αγορές αλλά και της Ασίας, είπε, ότι πρόκειται για μία νέα προσέγγισης στο πλαίσιο εξωστρεφούς πολιτικής που στόχο έχει να ενδυναμώσει τις ροές επιβατών άρα και να βελτιώσει τις πληρότητες των πλοίων, να αυξήσει τη ζήτηση ώστε να υποστηριχθεί το εγχείρημα για επέκταση των κρουαζιέρων όλο το χρόνο, με εξαίρεση την περίοδο που τα πλοία περνούν τεχνικούς ελέγχους, αλλά και να υποστηρίξει περαιτέρω και τις τοπικές οικονομίες των προορισμών όπου η εταιρία προσεγγίζει τα κρουαζιερόπλοιά της.

Όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει νωρίτερα «Εκκινούμε το 2018 με νέο, στρατηγικό σχεδιασμό, καθώς ενισχύουμε το Δίκτυο Πωλήσεων με στόχο την αύξηση πωλήσεων κατά 50% για την αγορά της Ευρώπης και της Ασίας και 10% για την αγορά της Αμερικής, ενώ παράλληλα συνεχίζουμε να χτίζουμε το brand της Celestyal εστιάζοντας στα δυνατά της σημεία που είναι η υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και φιλοξενίας που παρέχουμε και είναι αυτά που μας ξεχωρίζουν και μας χαρίζουν διεθνή αναγνώριση».

Εστιάζοντας στην αναβάθμιση της εμπειρίας των επιβατών της και έχοντας αφουγκραστεί τις επιθυμίες τους, η Celestyal Cruises «συστήνει» το 2018, τη νέα 7ήμερη κρουαζιέρα «Ειδυλλιακό Αιγαίο».

Σε αυτό το πρόγραμμα παρέχεται η δυνατότητα διανυκτέρευσης στη Μύκονο και τη Σαντορίνη και ολοήμερης παραμονής στη Μήλο, προσφέροντας στους επιβάτες περισσότερο χρόνο σε αγαπημένους προορισμούς, ενώ παράλληλα ενισχύονται και τονώνονται οι τοπικές κοινωνίες. Ο κ. Αναστασιάδης ανέφερε χαρακτηριστικά το παράδειγμα της Μήλου όπου από το 2017 καταγράφεται αύξηση προσεγγίσεων στο νησί της Μήλου κατά 21%.
Επί της ουσίας η εταιρία με βάση τα λεγόμενα του κ. Αναστασιάδη αλλά και τα ήδη γνωστά δεδομένα όσον αφορά στην αγορά της Κούβας, με αφορμή σχετική ερώτηση, κατέστη σαφές ότι η εταιρία ανεξαρτήτως αν η εκεί αγορά παραμείνει σταθερή, και εφ όσον ξεπεράσει τα «σκαμπανεβάσματα» που προκαλούνται από την πολιτική που ακολουθούν οι ΗΠΑ εσχάτως και τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Τράμπ, η Celestyal θα «προτιμήσει» να φέρει το πλοίο στην Ελλάδα για να αναπτύξει την δρομολογιακή περίοδο με απώτερο στόχο την κάλυψη όλου του έτους.
Νωρίτερα ο κ. Αναστασιάδης επικαλούμενος τη δύναμη των αριθμών σχηματοποίησε την εικόνα της προσφοράς της εταιρίας στην ελληνική οικονομία, το θαλάσσιο τουρισμό και ειδικότερα των τοπικών οικονομιών με τον καπετάν Γ. Κουμπενά να αναλύει από τεχνικής οπτικής γωνίας τη συνεισφορά της εταιρίας στην απασχόληση , τον ναυπηγοεπισκευαστικό τομέα αλλά και το cluster εκείνο που έχει να κάνει με την συντήρηση και ποιοτική αναβάθμιση των πλοίων της εταιρίας σε ετήσια βάση.
Ο κ. Αναστασιάδης απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις αναφορικά με το home porting αλλά και τις δυνατότητες των ελληνικών λιμένων παρατήρησε ότι οι στρεβλώσεις και οι αδυναμίες εξακολουθούν να υπάρχουν γεγονός όμως που κατέστησε σαφές ότι δεν πτοεί την εταιρία η οποία «επιμένει» στους ελληνικούς προορισμούς προτάσσοντας μία σειρά ποιοτικά χαρακτηριστικά. Μάλιστα στην παρουσίαση των σχεδίων για το προσεχές έτος αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι σε Σαντορίνη και Μύκονο τα πλοία θα παραμένουν το μεγαλύτερο μέρος του 24ώρου γεγονός που θα παρέχει τη δυνατότητα στους επιβάτες να απολαύσουν ότι τους προσφέρουν οι εν λόγω προορισμοί χωρίς το άγχος του περιορισμένου χρόνου μεταξύ κατάπλου- απόπλου γεγονός που φέρνει την εταιρία ένα βήμα μπροστά έναντι του ανταγωνισμού.
Όσον αφορά στην Ελλάδα ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι η εταιρία προσφέρει κρουαζιέρες στην Ελλάδα και όχι κρουαζιέρες διέλευσης από ελληνικούς προορισμούς στοιχείο που διαφοροποιεί την εταιρία έναντι άλλων.

Σχετικά με την Τουρκία και την ένταση στο Αιγαίο ο Διευθύνων Σύμβουλος της Celestyal Cruises εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί στην Τουρκία γεγονός που μεταξύ των άλλων θα επιτρέψει και στην εταιρία να επανεξετάσει την επαναφορά της προσέγγισης στην Κωνσταντινούπολη. Να σημειωθεί ότι η Celestyal στα υφιστάμενα προγράμματά της έχει προσεγγίσεις σε δημοφιλή λιμάνια της Τουρκίας αλλά παρέχει και τη δυνατότητα σε όποιον επιβάτη το επιλέξει να παραμείνει επί ελληνικού εδάφους αν για τον οιοδήποτε λόγο δεν επιθυμεί να αποβιβαστεί στην Τουρκία.
Σχολιάζοντας τα της συμπεριφοράς των αγορών τόνισε ότι η κρουαζιέρα αναπτύσσεται ταχύτατα σε παγκόσμια κλίμακα αλλά το ποσοστό της σε σύγκριση με τον όγκο των διακινούμενων τουριστών κατά έτος παγκοσμίως είναι ακόμη εξαιρετικά χαμηλό. Όσον αφορά στην εταιρία είπε ότι ήδη οι αγορές έχουν λάβει το μήνυμα που έχει εκπέμψει η εταιρία και το οποίο θα συνεχίσει να εκπέμπει εντονότερα με τα στελέχη που προσέλαβε, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, με το μήνυμα που προσλαμβάνει από αυτές να είναι θετικό και για τις ροές επιβατών – προοιωνίζεται ένα 2018 καταφανώς καλύτερο του 2017- αλλά και για τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που οι αγορές αυτές αναζητούν.
Τέλος αναφορά στην κοινωνική προσφορά της εταιρίας έκανε η αρμόδια επί των δημοσίων σχέσεων Φ. Ζαρουλέα λέγοντας μεταξύ άλλων ότι η Celestyal Cruises, ανέπτυξε, για ακόμη μια χρονιά, έντονη κοινωνική δράση, αναλαμβάνοντας σημαντικές πρωτοβουλίες Κοινωνικής Υπευθυνότητας και υποστηρίζοντας εμπράκτως όσους έχουν ανάγκη. Τονίζοντας ότι εξακολουθεί συνεπής σύμμαχος για την κατάρτιση και την εκπαίδευση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter