Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Και η Κροατία στο «παιχνίδι» των κρουαζιερόπλοιων

nafpigisi krouazieroploio

Και οι ναυπηγικές μονάδες της Κροατίας εσχάτως εισήλθαν δυναμικά στον τομέα της ναυπήγησης tailor made κρουαζιερόπλοιων όπως δείχνουν τα στοιχεία από τα βιβλία παραγγελιών. Τα γνωστά για την «λογική» προτάσεων tailor made ναυπηγήσεων και για άλλους τομείς της ναυτιλίας Κροατικά ναυπηγεία στράφηκαν στην κρουαζιέρα που αποτελεί τομέα πολλά υποσχόμενο καθώς τα στοιχεία δείχνουν με ορίζοντα πενταετίας και πλέον μία αύξηση της παγκόσμια ζήτησης για το συγκεκριμένο τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Οι ναυπηγήσεις πλοίων του τομέα με δυναμικότητα 200 έως 300 επιβατών είδαν μία νέα «άνοιξη» με τις θεματικές κρουαζιέρες σε αρκτικό ανταρκτικό κύκλο τις οποίες τώρα διεκδικούν εκτός της Κροατίας και άλλα ναυπηγεία της Βαλκανικής με εξαίρεση την Ελλάδα οι μονάδες τις οποίας «υποφέρουν» από τα γνωστά προβλήματα.

Πάντως οι Κροάτες του Brodosplit Shipyard «βλέποντας» την ανάπτυξη περνούν τώρα και σε μεγαλύτερες κατηγορίες των 1000 επιβατών σύμφωνα με πληροφορίες τοπικών μέσων ενημέρωσης που «φωτογράφισαν» εταιρία Γερμανικών συμφερόντων για παραγγελία δύο πλοίων με τη συγκεκριμένη μεταφορική ικανότητα.

Τέλος να σημειωθεί ότι τα βιβλία παραγγελιών σε Γαλλία και Ιταλία έχουν εγγεγραμμένες πολλές παραγγελίες οι οποίες εκτιμάται ότι θα αυξηθούν μέσα στο επόμενο έτος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter