Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ναυπηγήσεις: Και το Turku «κερδισμένο» από τα νεότευκτα

1493669113214

Με τις καλύτερες δυνατές προοπτικές και σε ανοικτούς ορίζοντες δραστηριοποιούνται οι ευρωπαϊκές ναυπηγικές μονάδες που «ειδικεύονται» στην κατασκευή επιβατηγών σκαφών όλων των τύπων και ιδίως κρουαζιερόπλοιων. Με τον τομέα της κρουαζιέρας να αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο τα στοιχεία δείχνουν ότι η απασχόληση των εν λόγω ναυπηγικών μονάδων είναι εξασφαλισμένη σε Γαλλία, Ιταλία και Φινλανδία με το Meyer Turku να εμφανίζει «κερδοφόρα πλεύση».

Μάλιστα σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες το εν λόγω ναυπηγείο υπέγραψε μνημόνιο με την Royal Caribbean Cruises για την ναυπήγηση δύο liquefied natural gas-powered cruise ships τα οποία και θα παραδοθούν το 2020 και 2024.

Πρόκειται για τα μεγαλύτερα κρουαζιερόπλοια στον κόσμο, με βάση τα μέχρι σήμερα γνωστά δεδομένα τα οποία να υιοθετήσουν την τελευταία λέξη της τεχνολογίας τόσο από πλευράς εξοπλισμών όσο και για την περεταίρω μείωση του περιβαλλοντικού τους ίχνους .

Στη διάρκεια της κατασκευής του ο αριθμός των εργαζόμενων θα αυξηθεί κατά 500 άτομα ενώ εκτιμάται ότι θα δεκαπλασιαστεί ο αριθμός των εργαζόμενων σε όλο το επιχειρηματικό «πλέγμα» που θα εμπλακεί με την κατασκευή των σκαφών.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter