Τετ05012024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Εξορμά» στην ευρωπαϊκή αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας η HD Hyundai Heavy Industries

0Υπερακτ1

Στην ευρωπαϊκή αγορά υπεράκτιας αιολικής ενέργειας, καθώς αναζητά ευκαιρίες για να αξιοποιήσει την τεχνογνωσία της και να επεκτείνει την παρουσία της, εισήλθε η HD Hyundai Heavy Industries της Νότιας Κορέας.

Το ναυπηγείο υπέγραψε συμφωνία με δύο από τους οργανισμούς οικονομικής ανάπτυξης της Σκωτίας για την από κοινού επιδίωξη ευκαιριών στον αναδυόμενο τομέα της πλωτής υπεράκτιας αιολικής ενέργειας.Η Hyundai θα συνεργαστεί με τη Scottish Enterprise και την Highland & Island Enterprise για την ανάπτυξη νέων υπεράκτιων πάρκων αιολικής ενέργειας στη Σκωτία. Η κυβέρνηση της Σκωτίας ανακοίνωσε σχέδια για στρατηγική επένδυση ύψους έως και 500 εκατομμυρίων λιρών για πέντε χρόνια, εστιάζοντας στα λιμάνια, την κατασκευή και τη συναρμολόγηση για την επόμενη φάση του υπεράκτιου αιολικού τομέα.
Η είσοδος της Hyundai στην ευρωπαϊκή αγορά των ΑΠΕ εκτιμάται ότι θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στον ανταγωνισμό καθώς ευρωπαϊκά ναυπηγεία στοχεύουν στην συγκεκριμένη αγορά «γνωρίζοντας» τον κορεσμό των ασιατικών ναυπηγεικών μονάδων από τις μαζικές παραγγελίες πλοίων όλων των τύπων για την προσεχή διετία.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter