Δευ04292024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

G7: Θα αναπτυχθούν 14 πράσινοι ναυτιλιακοί διάδρομοι – στο επίκεντρο υπεράκτια αιολική και κυματική ενέργεια

0υπεράκτια αιολικά πάρκα

Η πλωτή υπεράκτια αιολική ενέργεια, η κυματική ενέργεια, αλλά και η χρήση νέων τεχνολογιών για την παραγωγή ενέργειας είναι μεταξύ των στόχων της πολιτικής που προωθούν οι G7. Σε ένα ανακοινωθέν 36 σελίδων, οι υπουργοί της G7 με την λήξη της συνόδου στο Σαπόρο της Ιαπωνίας παρουσίασαν τις δεσμεύσεις τους για το κλίμα και την ενέργεια με την ελπίδα να προωθήσουν έναν παγκόσμιο πράσινο μετασχηματισμό.

Τα μέλη της G7 - ο Καναδάς, η Γαλλία, η Γερμανία, η Ιταλία, η Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση - αντιπροσωπεύουν περίπου το 40% της παγκόσμιας οικονομίας, το 30% της ζήτησης ενέργειας και το 25% των εκπομπών CO2 του ενεργειακού συστήματος.
Στην σύνοδο, η απαλλαγή της ναυτιλιακής βιομηχανίας από τον άνθρακα έλαβε σημαντική ώθηση, με τους υπουργούς να δεσμεύονται να υποστηρίξουν την εισαγωγή ενδιάμεσων στόχων για το 2030 και το 2040 για την αναθεωρημένη στρατηγική μείωσης των αερίων του θερμοκηπίου του ΙΜΟ κατά την επικείμενη 80η σύνοδο της Επιτροπής Προστασίας Θαλάσσιου Περιβάλλοντος του ΙΜΟ (MEPC 80). «Στο πλαίσιο άλλης πολυμερούς συνεργασίας, δεσμευόμαστε να υποστηρίξουμε τη δημιουργία τουλάχιστον 14 πράσινων ναυτιλιακών διαδρόμων με τη συμμετοχή των μελών της G7 μέχρι τα μέσα αυτής της δεκαετίας για την προώθηση της υιοθέτησης πλοίων και καυσίμων μηδενικών και σχεδόν μηδενικών εκπομπών και την ανάπτυξη λιμένων χωρίς άνθρακα», αναφέρει το ανακοινωθέν.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter