Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΓΓΔΕ: Ηλεκτρονική βιβλιοθήκη με νόμους και Προεδρικά Διατάγματα από το 1920

e library 708

Νόμοι και Προεδρικά Διατάγματα, που χρονολογούνται από το 1920 αλλά και έγγραφα νομικού περιεχομένου που αφορούν στις συναλλαγές του πολίτη με το υπουργείο Οικονομικών περιλαμβάνονται στη βάση δεδομένων της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εργων. Το Πληροφοριακό Σύστημα της Ηλεκτρονικής Βιβλιοθήκης διατίθεται στο ευρύ κοινό από τη Δευτέρα 11 Ιουλίου. Προσφέρει στον πολίτη έναν εύχρηστο και φιλικό τρόπο ηλεκτρονικής αναζήτησης και πρόσβασης σε έγγραφα νομικού περιεχομένου, που αφορούν στον ίδιο, καθώς και στις συναλλαγές του με το Υπουργείο Οικονομικών, όπως: Νόμοι, Προεδρικά Διατάγματα, Αποφάσεις, Εγκύκλιοι, Ατομικές Διοικητικές Λύσεις, Κανονισμοί και Οδηγίες της Ε.Ε. και Λοιπά Έγγραφα.

Στη βάση δεδομένων περιλαμβάνονται νόμοι και προεδρικά διατάγματα από το 1920. Ενδεικτικό είναι το Π.Δ. του Γεώργιου Β', που αφορά στη φορολόγηση της βύνης και τους τελωνειακούς δασμούς το 1922 αλλά και ο νόμος περί Ανωνύμων Εταιρειών του 1920 υπογεγραμμένο από τον βασιλιά Αλέξανδρο.

Η Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη αναπτύχθηκε στο πλαίσιο της Δράσης, “Διαδραστικές Πολυκαναλικές Υπηρεσίες προς τον Πολίτη και Επιχειρήσεις”, που συγχρηματοδοτήθηκε από την Ε.Ε. και από εθνικούς πόρους, μέσω του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ψηφιακή σύγκλιση” του Εθνικού Στρατηγικού Πλαισίου Αναφοράς (ΕΣΠΑ).

Οι πολίτες μπορούν να έχουν πρόσβαση στην Ηλεκτρονική Βιβλιοθήκη μέσω της ηλεκτρονικής διεύθυνσης: http://www.publicrevenue.gr/elib

Πηγή: www.iefimerida.gr

 

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter