Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΣΒΑΠ: Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει

svap 009

Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει. Απαιτείται πολύπλευρη συνεργασία της πολιτείας με τις παραγωγικές δυνάμεις του τόπου σε μια από κοινού σχεδιασμένη πορεία προς την ανάκαμψη και ανάπτυξη της οικονομίας με προτεραιότητες στις επενδύσεις, στην βιομηχανία και σε κάθε επιχειρηματική πρωτοβουλία της ιδιωτικής οικονομίας, ήταν το μήνυμα της Γενικής Συνέλευσης του Συνδέσμου Βιομηχανιών Αττικής και Πειραιώς η οποία εξέλεξε ως πρόεδρο, για μια ακόμη τριετία, τον κ. Δημήτρη Μαθιό. Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, όπως προέκυψε από τις ομιλίες της υφυπουργού Βιομηχανίας κ. Θεοδώρας Τζάκρη, της συντονίστριας του τομέα Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας Βουλευτού Α΄ Αθηνών κ. Όλγας Κεφαλογιάννη και των εισηγητών, προς την Συνέλευση, προέδρου του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρη Μαθιού και Προέδρου του ΕΒΕΠ κ. Βασιλείου Κορκίδη διαπιστώθηκε προσέγγιση της κυβέρνησης, της αξιωματικής αντιπολίτευσης και των εκπροσωπών των παραγωγικών δυνάμεων της χώρας για παραπέρα διάλογο, ανταλλαγή απόψεων και συνεργασία με στόχο το μεγάλο φάσμα των επενδύσεων που έχει ανάγκη η οικονομία αλλά και η κοινωνία αντιμετωπίζοντας το πρόβλημα της ανεργίας.

"Απαιτείται, πάνω απ όλα και από εδώ και πέρα να κυριαρχήσει η αντίληψη, σε όλους μας, ότι ο πλούτος της χώρας πρέπει να προέρχεται μόνο από την παραγωγή μας και την παραγωγικότητα μας" τόνισε στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΒΑΠ κ. Δημήτρης Μαθιός.

"Αισθανόμαστε και εμείς την ίδια αγωνία με εσάς διότι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η επιχειρηματικότητα για την ευημερία του τόπου. Βρίσκομαι εδώ σ’ αυτή τη θέση για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για την βιομηχανία και την επιχειρηματικότητα" απάντησε στον κ. Μαθιό μιλώντας η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη.

"Η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να ξαναμπεί στο δρόμο της ανάπτυξης. Και σε αυτή τη συλλογική μας προσπάθεια σας χρειαζόμαστε πολύτιμους συνομιλητές τόσο στις διεκδικήσεις μας, όσο και στις προτάσεις μας. Είμαι απόλυτα σίγουρη ότι θα έχουμε μια εξαιρετική συνεργασία, για να επιτελέσουμε τον κρίσιμο ρόλο μιας παραγωγικής και σοβαρής αντιπολίτευσης." τόνισε μιλώντας στο ίδιο πνεύμα η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της ΝΔ κ. Όλγα Κεφαλογιάννη.

"Με την πεποίθηση πως, το κράτος πρέπει να καταρτίσει μία νέα στρατηγική στήριξης της εγχώριας βιομηχανικής παραγωγής, εκπέμπουμε μήνυμα κινδύνου! Για να μην "ξεχειλίσει" το ποτήρι της υπομονής για τους λίγους εκείνους "μεγάλους" του ελληνικού "επιχειρείν", που συνεχίζουν για διάφορους λόγους, παράδοσης και ιστορικής συνέχειας, να διατηρούν, εντός της Ελλάδος την έδρα τους" επεσήμανε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ κ. Βασίλειος Κορκίδης.

"Ζητάμε κάθε μορφή συνεργασίας σας για μεγαλύτερη εξωστρέφεια της Ελλάδας και των παραγωγικών της δυνάμεων προς όλο τον κόσμο" τόνισε σε παρέμβασή του ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Δημήτρης Μάρδας.

 

Πηγή: www.capital.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter