Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Ειδομένη: Πρόσφυγες έστησαν πάλι σκηνές στη σιδηροδρομική γραμμή (UPD)

TRAINOSE

Εκτός ελέγχου πλέον τείνει να γίνει η κατάσταση ως προς την σύνδεση της Ελλάδας με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Ευρώπης καθώς σε επανακατάληψη της σιδηροδρομικής γραμμής, που το πρωί απελευθέρωσε η αστυνομία, προκειμένου να δοθεί στη κυκλοφορία, προχώρησαν πρόσφυγες στον καταυλισμό της Ειδομένης. Έστησαν ξανά σκηνές πάνω στις γραμμές και έκλεισαν εκ νέου τη γραμμή, πριν καν γίνουν οι απαραίτητοι έλεγχοι από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την επαναλειτουργία της.

Νωρίτερα το πρωί σε εκτεταμένη επιχείρηση αστυνομικών δυνάμεων είχαν απομακρυνθεί οι σκηνες από τις γραμμές και είχε γνωστοποιηθεί η επαναλειτουργία της. Πρόκειται για την τρίτη κατά σειρά αποτυχημένη, όπως όλα δείχνουν, επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων να διατηρήσουν ανοικτή τη σύνδεση της χώρας με το διεθνές δίκτυο.

"Άνοιξε" ξανά... σιδηροδρομικά η Ειδομένη

Άνοιξε εκ νέου η σιδηροδρομική γραμμή στην Ειδομένη καθώς ολοκληρώθηκε, ευτυχώς χωρίς εντάσεις, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση απομάκρυνσης σκηνών που είχαν στήσει επί της γραμμής πρόσφυγες – μετανάστες.

Η σημερινή είναι η τρίτη κατά σειρά απόπειρα των αρχών να διασφαλίσουν την ομαλή σιδηροδρομική πρόσβαση στους εμπορικούς και όχι μόνο συρμούς που διέρχονται από τη συγκεκριμένη περιοχή με προορισμό την κεντρική και ανατολική Ευρώπη. Το ερώτημα που ανακύπτει τώρα μετά και από την τρίτη κατά σειρά προσπάθεια είναι αν η γραμμή θα παραμείνει ανοικτή και για ποιο διάστημα καθώς δεν φαίνεται να υπάρχει επί του παρόντος λύση στην απομάκρυνση των χιλιάδων προσφύγων-μεταναστών από την περιοχή.

Να σημειωθεί ότι εταιρίες κολοσσοί της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων υψηλής τεχνολογίας και όχι μόνο έχουν «απαγγείλει κατηγορίες» στην κυβέρνηση για την έλλειψη μέτρων προστασίας της ομαλότητας των εμπορευματικών σιδηροδρομικών μεταφορών γεγονός που απειλεί με ρήτρες τόσο τον ΟΣΕ-ΤΡΑΙΝΟΣΕ όσο και τη χώρα καθώς λόγω της εξέλιξης οι συρμοί διοχετεύονταν μέσω Βουλγαρίας με αποτέλεσμα επιπρόσθετο κόστος και χρονική καθυστέρηση.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter