Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αίτημα αποζημιώσεων λόγω Ειδομένης

eidomeni traina

Το ενδεχόμενο να ζητηθούν αποζημιώσεις από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ αλλά και από τα αρμόδια κυβερνητικά όργανα στην σφαίρα ευθύνης των οποίων είναι η διατήρηση των απρόσκοπτων συγκοινωνιακών συνδέσεων, εξετάζουν εταιρείες αλλά και πολυεθνικοί κολοσσοί των οποίων εμπορεύματα έχουν παγιδευτεί σε εμπορευματικούς συρμούς, που δεν μπορούν να διέλθουν από την Ειδομένη. Η σιδηροδρομική γραμμή αισίως κλείνει την 13η μέρα της αποκλεισμένη, με ένα ελάχιστο διάλλειμα ωρών, που δημιουργήθηκε όταν αστυνομικές δυνάμεις απομάκρυναν ειρηνικά πρόσφυγες και μετανάστες οι οποίοι έχουν αποκλείσει τη γραμμή διαδηλώνοντας για το κλείσιμο των συνόρων.

Η εικόνα της Ειδομένης αλλά και η συγκεκριμένη επιλογή των προσφύγων μεταναστών όπως και τα χθεσινά επεισόδια και οι πορείες προσφύγων μεταναστών στο κέντρο της Αθήνας αποτελούν ήδη πεδίο συζητήσεων αναφορικά με το ποιοι τις υποκινούν και πού στοχεύουν, ενώ την ίδια στιγμή αμαυρώνεται και η εικόνα της χώρας στο παγκόσμιο εμπορικό γίγνεσθαι, αφού πρωτοφανώς για τα διεθνή δεδομένα, αποκλείονται εμπορευματικές ροές από πρόσφυγες μετανάστες οι οποίοι δεν απομακρύνονται έστω και ειρηνικά από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Κατά πληροφορίες οι εταιρείες που προτίθενται να ζητήσουν αποζημιώσεις έχουν υποβάλλει σχετικά υπομνήματα στα συναρμόδια υπουργεία ζητώντας την παρέμβαση τους.
Να σημειωθεί τέλος ότι οι σιδηροδρομικοί συρμοί «διοχετεύονται» πλέον μέσω Βουλγαρίας γεγονός που προσθέτει δύο 24ωρα σε χρόνο αλλά και κόστος στη διαμεταφορά τους.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter