Δευ05202024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Παρουσιάστηκε η έκδοση GREEK ISLANDS

0Πανάς

Πραγματοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα σε αίθουσα του ΥΝΝΠ η επίσημη παρουσίαση της κυκλοφορίας του διεθνούς λευκώματος του Χρύσανθου Πανά
GREEK ISLANDS από τον εκδοτικό οίκο Assouline.

Την έκδοση προλόγισε η κ. Μελίνα Τραυλού, Πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης ενώ χαιρετισμό απεύθυνε η κ. Αικατερίνη Τζιτζικώστα, Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO. Για το λεύκωμα που είναι εστιασμένο στα νησιωτικά συγκροτήματα του Αιγαίου ο κ. Χρύσανθος Πανάς Η εκδήλωση τελούσε υπό την Αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

«Βρίσκομαι εδώ στο υπουργείο Ναυτιλίας με ιδιαίτερη χαρά για να προλογίσω το λεύκωμα «Greek Islands» του αγαπημένου φίλου μου Χρύσανθου Πανά, που αποτελεί ύμνο για τα νησιά μας .Τα νησιά μας είναι εθνική μας ταυτότητα είναι το διαχρονικό παγκόσμιο σημείο αναφοράς της ελληνικής φιλοξενίας, η θάλασσα, το φως, η αρχιτεκτονική, το χαμόγελο και οι άνθρωποι τους.» Αυτό τόνισε η πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Μελίνα Τραυλού κατά την παρουσία του Λευκώματος «Greek Islands» του Χρύσανθου Πανά στο υπουργείο Ναυτιλίας. «Είναι ο πολιτισμός τους, η ιστορία τους και η οικονομία τους που συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ναυτοσύνη του λαού μας και όπως η ναυτιλία μας είναι κορυφαία διεθνώς έτσι και τα ελληνικά νησιά είναι κορυφαίος παγκόσμιος προορισμός» ανέφερε.
Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης ανέφερε ότι πρόκειται για μία ξεχωριστή δουλειά, ενός λευκώματος αφιερωμένου στα Ελληνικά νησιά που επιμελήθηκε ο παγκοσμίως γνωστός εκδοτικός οίκος Assouline. Στο εύλογο ερώτημα γιατί η παρουσίαση του συγκεκριμένου λευκώματος γίνεται στο συγκεκριμένο χώρο, είπε ότι καλό είναι να μην λησμονούμε ότι το συγκεκριμένο υπουργείο, εκτός από Ναυτιλίας είναι και νησιωτικότητας. Πρόσθεσε ότι η όποιος όποτε και αν αποφάσισε να ασχοληθεί με το Αιγαίο και με τα νησιά του με τον τρόπο με τον οποίο το έκανε ο Χρύσανθος δεν θα μπορούσε ποτέ να πετύχει ένα εξαιρετικό εικαστικό αποτέλεσμα αν δεν αντιλαμβάνονταν η καλύτερα αν δεν βίωνε μέσα στη ψυχή του τον πολιτισμό τους. Η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ.Αικατερίνη Τζιτζικώστα είπε το νέο που κομίζει το λεύκωμα αυτό είναι η αποτίμηση των νησιών του Αιγαίου μέσα από την πολιτιστική τους κληρονομιά.
Ο συγγραφέας κ.Χρύσανθος Πανάς τόνισε ότι το βιβλίο δεν είναι απλά ένα λεύκωμα με ελκυστικές εικόνες από τα ελληνικά νησιά αλλά ένα προϊόν μελέτης της ιστορίας των νησιών καθώς και της πολιτιστικής τους κληρονομιάς. Επίσης χαρακτήρισε το βιβλία σαν μία υπέροχη Οδύσσεια αυτογνωσίας και ευζωίας.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter