Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές της Αίγινας

0Πατούλης

Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη, κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών των Κινητών Ομάδων Επίσκεψης στο Σπίτι (ΚΟΕΣ) της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές της Αίγινας
Η αναχώρηση του κλιμακίου ιατρών και νοσηλευτών με σκάφη της ομάδας Αιγαίου για την Αίγινα, θα γίνει αύριο στις 9 από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010)
Γ. Πατούλης: « Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς, αλλά και η καλύτερη θωράκιση του τουριστικού προϊόντος της Αττικής μας»
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του ΙΣΑ Γ. Πατούλη κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών που στελεχώνουν τις Κινητές Ομάδες Επίσκεψης στο Σπίτι, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου «ΕΡΜΗΣ» της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ σε συνεργασία με την ομάδα Αιγαίου, θα μεταβεί αύριο Τετάρτη, 12 Αυγούστου, στην Αίγινα, προκειμένου να διενεργήσει διαγνωστικά τεστ για τον COVID 19, σε δομές του νησιού.
Υπό το συντονισμό του επικεφαλής της Ομάδας Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας και υπευθύνου του προγράμματος, Π. Ευσταθίου, αύριο το πρωί στις 9 π.μ. παρουσία του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, θα αναχωρήσουν για την Αίγινα, από την περιοχή Γλύστρα στο Λαγονήσι (Λεωφόρος Αθηνών-Σουνίου, Καλύβια Θορικού 19010), σκάφη της ομάδας Αιγαίου με το κλιμάκιο ιατρών και νοσηλευτών της Περιφέρειας Αττικής και του ΙΣΑ, οι οποίοι θα προχωρήσουν στη λήψη ρινοφαρυγγικών δειγμάτων, τα οποία θα εξεταστούν με την τεχνική PCR στο Εθνικό κέντρο αιμοδοσίας.
Ειδικότερα θα διενεργηθούν έλεγχοι στο προσωπικό καθώς και στους υπερήλικες που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Διονύσιος», καθώς και στο προσωπικό του Αστυνομικού Τμήματος και του Λιμενικού Σταθμού της Αίγινας.
Η επιλογή των δομών για την πραγματοποίηση των διαγνωστικών τεστ έγινε εξαιτίας της αυξημένης τουριστικής κίνησης στο νησί αλλά και στην εκτίμηση της επιδημιολογικής επικινδυνότητας των συγκεκριμένων δομών.
Να σημειωθεί ότι μέχρι στιγμής η Περιφέρεια Αττικής και ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχουν πραγματοποιήσει δειγματοληπτικές εξετάσεις σε 2.500 άτομα, συμβάλλοντας έμπρακτα στην καλύτερη θωράκιση της Αττικής από την πανδημία.
Με αφορμή τη διενέργεια των ελέγχων σε δομές της Αίγινας ο κ. Πατούλης επισήμανε τα εξής:
«Προτεραιότητά μας αυτή την περίοδο, που είμαστε στην καρδιά της τουριστικής κίνησης, είναι η ενίσχυση της πρόληψης σε δομές υψηλής επικινδυνότητας, που βρίσκονται σε τουριστικούς προορισμούς. Στόχος μας είναι η αποτελεσματικότερη προάσπιση της υγείας των πολιτών αλλά και ενίσχυσης της ασφάλειας του τουριστικού μας προϊόντος.
Θα συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς, συντρέχοντας με εξειδικευμένο και στοχευμένο τρόπο την εθνική προσπάθεια για την αναχαίτιση της πανδημίας και την καλύτερη θωράκιση της Αττικής μας».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter