Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε ρότα συνένωσης ΕΒΕΠ και ΕΕΠ

evep 0978

Σε ρότα συνένωσης σε μία Επιμελητηριακή οντότητα βρίσκονται τα δύο εκ των τριών Επιμελητηρίων του Πειραιά. Χθες στο πλαίσιο συνεδρίασης του δ.σ. του ΕΒΕΠ, όπου παρουσιάστηκε το εγχείρημα ΝΕΕ-ΕΕΕ-ΕΒΕΠ να αναπτύξουν ηλεκτρονική πλατφόρμα «Maritime Hellas» ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που τέθηκαν κατά την διάρκεια της συνεδρίασης του ΕΒΕΠ, ήταν και αυτό της «συγχώνευσης» του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Πειραιά.

Η πρόταση τέθηκε από τους προέδρους των δύο επιμελητηρίων και έγινε αποδεκτή από τους συνέδρους, ενώ εκφράστηκε η ευχή να ακολουθήσει την κοινή προσπάθεια και το τρίτο επιμελητήριο του Πειραιά, το Βιοτεχνικό.

Σύμφωνα με την κοινή εισήγηση των προέδρων των επιμελητηρίων, η συνένωση θα αποδείξει ότι στις σημερινές, δύσκολες για τον επιχειρηματικό κόσμο καταστάσεις, οι εμπλεκόμενοι θα έχουν κοινή φωνή στα δρώμενα, θα μπορούν να παρεμβαίνουν αποφασιστικά σε θέματα της αρμοδιότητας τους, με ενότητα, κοινά οράματα και κοινούς στόχους.

Για την υλοποίηση της ενοποίησης απαιτείται η απόφαση από τα δύο διοικητικά συμβούλια των επιμελητηρίων, η υποβολή των αποφάσεων αυτών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, η οποία καλείται να εκφράσει την γνώμη της και η υποβολή του συνολικού φακέλου στον υπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, ο οποίος θα εκδώσει την σχετική περί συγχώνευσης απόφασής του.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter