Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σύμφωνο προώθησης συνεργασίας της περιφέρειας Κρήτης με Kινεζική επαρχία

03 141321grecian cuisine

Σύμφωνο για την προώθηση συνεργασιών στους τομείς της οικονομίας, του εμπορίου, της επιστήμης, της τεχνολογίας, του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας και της παιδείας, συνυπέγραψαν σήμερα στην Περιφέρεια Κρήτης ο αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου, Ευριπίδης Κουκιαδάκης και ο αναπληρωτής διευθυντής της μόνιμης επιτροπής του Λαϊκού Κογκρέσου της κινεζικής επαρχίας Guizhou, Zhou Zhongliang, επικεφαλής αντιπροσωπείας αξιωματούχων της περιοχής. Καλωσορίζοντας την κινεζική αντιπροσωπεία, ο κ. Κουκιαδάκης αναφέρθηκε στην οικονομική ανάπτυξη του νησιού, με έμφαση στον πρωτογενή τομέα και το τουριστικό προϊόν της Κρήτης.

Επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης, σε δηλώσεις του, μεταξύ άλλων, επεσήμανε: «Βεβαίως, οι συνεργασίες είναι θεμιτές, τις επιδιώκουμε στο πλαίσιο της πολιτικής εξωστρέφειας που υλοποιούμε, ωστόσο, επαναλαμβάνουμε ότι ακόμη δεν έχουμε δει τα επιθυμητά, χειροπιαστά αποτελέσματα για συνεργασίες σε παραγωγικό επίπεδο σε τομείς όπως είναι ο τουρισμός και ο πρωτογενής τομέας.

Η Κίνα είναι μία μεγάλη χώρα με συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία, οφείλουμε να συνεργαζόμαστε με στόχο την ανάπτυξη εμπορικών, οικονομικών, τουριστικών, πολιτιστικών σχέσεων. Σήμερα υπογράφουμε το μνημόνιο συνεργασίας με την συγκεκριμένη επαρχία της νοτιοδυτικής Κίνας και ευελπιστούμε να δούμε χειροπιαστά αποτελέσματα.

Από την πλευρά του ο κ. Zhou Zhongliang υπογράμμισε: «Η Κρήτη είναι το λίκνο του πολιτισμού στην Ευρώπη. Η ιστορία, ο πολιτισμός χιλιάδων ετών του νησιού είναι τόσο σπουδαίος, όπως σπουδαία είναι η κινεζική ιστορία, ο πολιτισμός. Αγαπάμε την Κρήτη, έχει παγκοσμίως από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους, γνωρίζουμε ότι το νησί παράγει λάδι και κρασί άριστης ποιότητας, θέλουμε η επαρχία μας να ξεκινήσει συνεργασίες με την Κρήτη και για αυτόν τον λόγο βρισκόμαστε στο νησί, υπογράφοντας το σχετικό μνημόνιο».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter