Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Απαγόρευτηκε η διέλευση βαρέων οχημάτων στο παράπλευρο οδικό δίκτυo

fortigatzides180 2 73384 43059t b

Την καρδιά του καλοκαιριού και των θερινών διακοπών επέλεξε ο Υπουργός Μεταφορών προκειμένου να δημοσιεύσει την ΥΑ η οποία θέτει σε άμεση εφαρμογή τις απαγορεύσεις που περιγράφονται στο άρθρο 2 του Ν.4388/16., σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδας (ΟΦΑΕ). Συγκεκριμένα, με την υπ´αριθμόν ΔΝΣγ/οικ. 53494/ΦΝ 393 (Φ.Ε.Κ. Β' 2481/11 Αυγούστου 2016) Απόφαση του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, με θέμα «Καθορισμός εξαιρέσεων από την απαγόρευση διέλευσης στο παράπλευρο οδικό δίκτυο», ορίζεται ρητά η άμεση εφαρμογή της απαγόρευσης διέλευσης οχημάτων άνω των 3,5t στο παράπλευρο οδικό δίκτυο της χώρας μας, καθώς επίσης και οι αυστηρές κυρώσεις που θα επιβάλλονται σε περίπτωση παραβίασης των απαγορευτικών αυτών μέτρων και την επιτόπου καταβολή προστίμου.

Είναι αδιανόητο που για την επιβολή ενός τέτοιου περιοριστικού και καταχρηστικού μέτρου, το Υπουργείο επικαλείται τη δήθεν διασφάλιση της Οδικής ασφάλειας και την ρύθμιση του φόρτου κίνησης από φορτηγά οχήματα στο παράπλευρο οδικό δίκτυο, χωρίς όμως να στοιχειοθετεί μια τέτοια άστοχη αιτιολογία ώστε να δικαιολογήσει την απαγόρευση της διέλευσης των βαρέων οχημάτων και τον βίαιο εξαναγκασμό χιλιάδων Ελλήνων επαγγελματιών στην χρήση του ημιτελούς εθνικού οδικού δικτύου (ΠΑΘΕ, Ιονία οδός κλπ) κατά τις επιτρεπόμενες ημέρες και ώρες διέλευσης, τονίζει η ΟΦΑΕ.

Η ΟΦΑΕ είναι πλέον αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλα τα νόμιμα μέσα για την αποκατάσταση της νομιμότητας και της... κοινής λογικής (!), προσφεύγοντας ακόμα και στα ευρωπαϊκά όργανα, σημειώνεται στην ανακοίνωση.

 

Πηγή: www.euro2day.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter