Σαβ04272024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Μεγάλη η ζημιά στην Ειδομένη

treno eidomeni

Εξήντα έξι μέρες και ζημία της τάξης άνω των 6.5 εκατ. ευρώ έχει στοιχίσει η υπόθεση της Ειδομένης με τον αποκλεισμό από πρόσφυγες – μετανάστες της σιδηροδρομικής γραμμής και της μέχρι τούδε «αδυναμίας» των αρμοδίων αρχών να απομακρύνουν από τη σιδηροδρομική γραμμή τους πρόσφυγες μετανάστες που την έχουν αποκλείσει. Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία από νωρίς το πρωί μεταδίδουν τη νέα προσπάθεια της κυβέρνησης να αποσυμφορήσει τον σιδηροδρομικό άξονα, αλλά καιτ ην ευρύτερη περιοχή από τους 10.000 συγκεντρωμένους πρόσφυγες - μετανάστες τους οποίους και στόχος είναι μέσα στο επόμενο 5μερο να έχουν προωθηθεί σε εγκαταστάσεις υποδοχής και φιλοξενίας στη Β Ελλάδα.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις εάν η προσπάθεια ευοδωθεί, η σιδηροδρομική γραμμή θα καταστηθεί λειτουργική, όπως υπολογίζεται το προσεχές πενθήμερο εκτός και εάν προκύψουν απρόοπτα προβλήματα όπως τις προηγούμενες δύο φορές που η μεν γραμμή είχε καθαρίσει από τις σκηνές αλλά δεν κατέστη εφικτή η φύλαξη της για την ασφαλή διέλευση των σιδηροδρομικών συρμών.

Να σημειωθεί ότι και από τις δύο πλευρές στην Ειδομένη του σιδηροδρομικού άξονα υπάρχουν παγιδευμένα εκατοντάδες φορτηγά βαγόνια τα οποία υπό άλλες συνθήκες θα είχαν προωθηθεί στους προορισμούς τους γεγονός που επιβαρύνει την αποτίμηση της ζημίας, καθώς πολλά προϊόντα βαρύνονται με ρήτρες παραδόσεως και οι οποίες έχουν εκπέσει σύμφωνα με εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων που παρακολουθούν ενεοί για 66 μέρες τα διαδραματιζόμενα στην Ειδομένη.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν με νόημα ότι η ζημία που έχει επέλθει στην φήμη της χώρας αλλά και της δυνατότητας σιδηροδρομικής κάλυψης στρατηγικής σημασίας λιμανιών όπως του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, είναι στα όρια πρόκλησης ανηκέστου βλάβης καθώς Βουλγαρία Ρουμανία, ακόμα και Ουγγαρία φαίνεται να κερδίζουν μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα πελάτες από τις ομάδες που δραστηριοποιούνται στις συνδυασμένες μεταφορές με ότι αυτό συνεπάγεται για τη χώρα.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter