Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

ΑΔΕΔΥ: Συλλαλητήριο, απεργίες και καταλήψεις για το ασφαλιστικό

adedy silalitirio 6492

Απεργιακή κινητοποίηση στις 27 ή 28 Ιανουαρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, μετά από σύσκεψη των Ομοσπονδιών της που πραγματοποιήθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Παράλληλα, το συνδικαλιστικό όργανο των Δημοσίων υπαλλήλων διοργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο 16 Ιανουαρίου στην Ομόνοια, στις 12.00 το μεσημέρι.

Οι κινητοποιήσεις – όπως αποφασίστηκε – θα ξεκινήσουν το συντομότερο δυνατό με ποικίλες μορφές, προκειμένου να μην προχωρήσει η ασφαλιστική μεταρρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση.

Η εντατικοποίηση των δράσεων θα περιλαμβάνει μεταξύ άλλων και καταλήψεις δημόσιων κτιρίων και υπουργείων, ενώ η ΑΔΕΔΥ θα προχωρήσει σε άμεση ευρύτερη ενημέρωση των εργαζομένων σε όλη τη χώρα για το ασφαλιστικό.

Η ΑΔΕΔΥ βρίσκεται σε άμεση συνεννόηση με τη ΓΣΕΕ ώστε να υπάρξει ένα κοινό μέτωπο με στόχο την ακύρωση της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης καθώς όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ Γρηγόρης Καλομοίρης "έχουμε να κάνουμε με τη μητέρα των μαχών και η μάχη θα έχει όλες τις μορφές του αγώνα. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να διαλυθεί ο Δημόσιος και Κοινωνικός χαρακτήρας της Ασφάλισης".

Στη σύσκεψη, που έγινε στα γραφεία της ΑΔΕΔΥ, συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΓΣΕΕ της ΕΣΕΕ, της ΕΣΗΕΑ, του ΤΕΕ και του Δικτύου Συνταξιούχων.

Τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΓΣΕΕ δηλώνουν την πλήρη αντίθεσή τους στην αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων, καταγγέλλοντας ότι η κυβέρνηση με τους εργοδοτικούς φορείς συμφώνησαν γι' αυτό ερήμην των εργαζομένων.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter