Σαβ05042024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

«Κόπηκε» η λεωφορειακή γραμμή που εξυπηρετούσε το υπουργείο Ναυτιλίας

yna 000

Πρόβλημα προέκυψε εδώ και ένα μήνα με την αλλαγή των δρομολογίων της λεωφορειακής γραμμής 218 που εξυπηρετούσε το προσωπικό στο υπουργείο Ναυτιλίας στην Ακτή Βασιλειάδη στη Δραπετσώνα. Η Πανελλήνια Ένωση Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος παρενέβη για το θέμα παραμονές Χριστουγέννων και συνεργάτης του υπουργού Ναυτιλίας Θοδωρή Δρίτσα ανέφερε άμεσα στον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Αξιωματικών Λιμενικού Σώματος Δημήτρη Σαϊτάκη ότι επικοινώνησαν για το ζήτημα με το αρμόδιο υπουργείο.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά σε σχετικό σχόλιο που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα της ΠΕΑΛΣ «όπως ενημερώθηκε ο Πρόεδρος από συνεργάτη του Υπουργού, πριν από τα Χριστούγεννα επικοινώνησαν με το αρμόδιο Υπουργείο από όπου έλαβαν την διαβεβαίωση για την επίλυση του ζητήματος αμέσως μετά τις εορτές.»

Πλέον το προσωπικό ένστολο και πολιτικό του υπουργείου αναμένει να δει εάν και πότε θα επιλυθεί το ζήτημα. Έως τότε θα πρέπει για να κατευθυνθούν από και προς το σταθμό του Ηλεκτρικού του Πειραιά να χρησιμοποιούν τα λεωφορεία του ΟΛΠ που εκτελούν δρομολόγια εντός του λιμανιού.

Είχε προηγηθεί παρέμβαση της Ένωσης Αξιωματικών σύμφωνα με την οποία: «Με αφορμή ερωτήματα που μας τίθενται αναφορικά με την διακοπή της συγκοινωνιακής σύνδεσης του ΥΝΑΝΠ με τον Πειραιά και τα προβλήματα που συνακόλουθα προέκυψαν, ενημερώνουμε ότι στις 24-12-15 επικοινωνήσαμε με την υπεύθυνη συγκοινωνιακού έργου Πειραιά του ΟΑΣΑ, η οποία μας πληροφόρησε ότι οι λεωφορειακές γραμμές που εξυπηρετούσαν το υπουργείο κόπηκαν γιατί δεν υπάρχει επαρκές προσωπικό για να εξυπηρετούν τα δρομολόγια. Στην εύλογη διαμαρτυρία και τις επισημάνσεις μας, υποσχέθηκε ότι θα επανεξετάσει το θέμα, αμέσως μετά τις εορτές και θα προσπαθήσει να διορθώσει, στο μέτρο του εφικτού.»

Τότε η ΠΕΑΛΣ είχε σημειώσει ότι επειδή η απάντηση που έλαβαν δεν τους ικανοποιεί κάλεσαν τον κ.Δρίτσα να παρέμβει καθώς «η απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των συναλλασομένων με το υπουργείο αλλά και του προσωπικού ΛΣ , πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα που αγγίζει τις υπουργικές υποχρεώσεις και ευθύνη του» και ακολούθησε η επικοινωνία με συνεργάτη του.

Από τον ΟΑΣΑ είχε ανακοινωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου ότι από το Σάββατο 5 Δεκεμβρίου 2015 τροποποιείται η λεωφορειακή γραμμή 218 στο Δήμο Πειραιά, στη διαδρομή προς και από την αφετηρία.

 

Πηγή: www.tovima.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter