Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κατά χιλιάδες καταφτάνουν στον Πειραιά οι πρόσφυγες

prosfiges pireas 00953

Περισσότεροι από 5.500 πρόσφυγες, αποβιβάστηκαν τις πρωινές ώρες στο λιμάνι του Πειραιά, από τέσσερα πλοία που κατέπλευσαν. To πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μετέφερε από τη Μυτιλήνη 2.342 πρόσφυγες και το πλοίο «Terra Jet» επίσης από τη Μυτιλήνη 1.734 πρόσφυγες.

Το πλοίο «Blue Star 1» μετέφερε από τη Χίο 1136 πρόσφυγες και από τη Μυτιλήνη 126, ενώ το πλοίο «Νήσος Ρόδος» 190 από τη Χίο και 100 από τη Μυτιλήνη.

Τέλος το πλοίο «Champion Jets» μετέφερε από τη Μυτιλήνη στην Καβάλα 728 πρόσφυγες.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν διασωθεί 655 πρόσφυγες σε επτά περιστατικά στα νησιά του Αιγαίου.

Την ίδια ώρα, υπνόσακους και στρώματα σε 400 πρόσφυγες διένειμε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός στον καταυλισμό της Ειδομένης, όπου παραμένουν εγκλωβισμένοι χιλιάδες πρόσφυγες και μετανάστες, καθώς η μετάβασή τους στην ΠΓΔΜ γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να μοιραστούν άλλοι 1600 υπνόσακοι, ενώ την περασμένη βδομάδα μοιράστηκαν τρόφιμα, παιδικές τροφές, βρεφικά, πακέτα με είδη ατομικής υγιεινής, κουβέρτες, μπουφάν και πόσιμο νερό σε περίπου 6.000 ωφελούμενους.

Παιδικά ρούχα, παπούτσια και γάλατα μακράς διάρκειας για τους πρόσφυγες θα συγκεντρώνει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.) από τις 15 έως τις 30 Νοεμβρίου σε όλες τις υπηρεσίες συνοριακής φύλαξης της επικράτειας, αλλά και στις διευθύνσεις αλλοδαπών Αττικής και Θεσσαλονίκης.

Το προσφυγικό θα τεθεί στο τραπέζι του Υπουργικού Συμβουλίου που πραγματοποιείται υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να παρουσιάσει την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα και να περιγράψει τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης το επόμενο διάστημα.

Ο Αλέξης Τσίπρας θα βρεθεί στη Βαλέτα της Μάλτας για την άτυπη Σύνοδο που οργανώνει ο Ντόναλντ Τουσκ για το προσφυγικό την Τετάρτη 11 και Πέμπτη 12 Νοεμβρίου.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter