Κυρ05052024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Αναστασόπουλος: Το εκλογικό αποτέλεσμα παρέχει μοναδική ευκαιρία

anastasopoulos simos 180 b

Η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη θετική πρώτη αξιολόγηση της Συμφωνίας, στην επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην άρση των capital controls, τονίζει ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Το εκλογικό αποτέλεσμα έδωσε σαφή απάντηση στην απαίτηση της άμεσης συγκρότησης σταθερής κυβέρνησης, υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο επικεφαλής του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Σίμος Αναστασόπουλος.

Οπως αναφέρει, «με δεδομένη την προγραμματική δέσμευση του πρωθυπουργού να εφαρμόσει το πρόγραμμα του 3ου Μνημονίου και τη συντριπτική υποστήριξη της κοινής γνώμης και της πλειοψηφίας των πολιτικών δυνάμεων για την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, παρουσιάζεται μια μοναδική ευκαιρία να υλοποιηθούν όλες εκείνες οι αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στην Ελλάδα να αναπτυχθεί στο μέλλον.

Άμεσα η νέα κυβέρνηση πρέπει να προχωρήσει στην αποτελεσματική εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων και τη θετική πρώτη αξιολόγηση της Συμφωνίας, στην επιτυχή ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών και στην άρση των capital controls, ώστε να ανακάμψει η αγορά και να δημιουργηθούν προοπτικές ανάπτυξης και νέες θέσεις εργασίας. Αυτό εξάλλου είναι το ζητούμενο στην παρούσα συγκυρία, αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας και αυτό ζήτησαν οι πολίτες με την ψήφο τους».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter