Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Κομμάτια ιστιοφόρα και θαλαμηγός από μπουρίνι

istioforo 536

Kομμάτια έγιναν τρία ιστιοφόρα που προσάραξαν στον όλμο της Γαρίτσας. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν την Κέρκυρα και το ξαφνικό μπουρίνι σήκωσαν μανιασμένα κύματα που παρέσυραν τα ιστιοφόρα στα βράχια του όλμου κάνοντας τα κομμάτια, ενώ σοβαρές υλικές ζημιές υπέστη και μία θαλαμηγός. Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Ανθυποπλοίαρχος Λιμένος Κέρκυρας Ι. Ρεντζεπέρης από τη θαλαμηγό σημειώθηκε και εκροή πετρελαίου που περισυλλέχθηκε με πλωτό φράγμα.

Σύμφωνα με τον κ. Ρεντζεπέρη, δεν σημειώθηκε κανένας τραυματισμός στους επιβαίνοντες στα ιστιοφόρα και στη θαλαμηγό, ενώ η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι υπό έλεγχο.

Από την κακοκαιρία και τους έντονους ανέμους που φυσούσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ξεριζώθηκαν δέντρα στη Β. Κέρκυρα που έκλεισαν οδικά δίκτυα και χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

«Η κατάσταση αυτή την ώρα είναι υπό έλεγχο, ενώ προβλήματα στο οδικό δίκτυο από πεσμένα κλαδιά και ξεριζωμένα δέντρα σημειώθηκαν και στην πόλη της Κέρκυρας, στις περιοχές Μπενίτσες και Βρυώνη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Περιφερειακός Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών των Ιονίων Νήσων, Ευθύμιος Γεωργακόπουλος.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter