Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Χρ. Ζώη με τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα

zois 3

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κ. Χρήστος Ζώης, συναντήθηκε σήμερα στο Υπουργείο με εκπροσώπους των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, την διεθνής, ανεξάρτητη, ιατρική ανθρωπιστική οργάνωση. Συγκεκριμένα, στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι: Μαριέττα Προβοπούλου, γενική διευθύντρια των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, Dr. Federica Zamatto, συντονίστρια προγραμμάτων για Ιταλία, Ελλάδα, Βαλκάνια, Αίγυπτο, Λιβύη και Μαυριτανία και η Dr. Chiara Baruzzi Ιατρική Συντονίστρια για Ελλάδα και Βαλκάνια.

Σε κλίμα κατανόησης, αναλύθηκαν οι προσπάθειες και οι ενέργειες που γίνονται από τη διεθνής οργάνωση για την παροχή ιατρικής και ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες – μετανάστες, που φτάνουν στην Ελλάδα και ειδικότερα στα νησιά του Β.Α. Αιγαίου και Δωδεκανήσων.

Ο κ. Ζώης αφού εξήρε το σημαντικό έργο της ανθρωπιστικής οργάνωσης τόνισε πως η διατήρηση και η ανάπτυξη ενός επαρκούς συστήματος υποδοχής προσφύγων, θα βελτιώνει σημαντικά τις συνθήκες παραμονής τους.

Από την πλευρά της ανθρωπιστικής οργάνωσης, επισημάνθηκε πως οι εθελοντές, το ανθρωπινό δυναμικό και τα μέσα που διαθέτει, είναι έτοιμα να συνδράμουν στο δύσκολο έργο του Υπουργείου Ναυτιλίας.
Να σημειωθεί πως οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα έχουν ξεκινήσει τη λειτουργία κινητής ιατρικής μονάδας στα Δωδεκάνησα με σκάφος για τα μικρότερα νησιά, όπου καταφθάνουν άνθρωποι από την Τουρκία. Παράλληλα, ομάδες των Γιατρών Χωρίς Σύνορα δραστηριοποιούνται με κινητές ιατρικές ομάδες και παρεμβαίνουν για τη βελτίωση των συνθηκών ύδρευσης και υγιεινής στους καταυλισμούς στη Μυτιλήνη.

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter