Δευ05062024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Το ΕΒΕΠ στηρίζει την 80η διοργάνωση της ΔΕΘ

evep 0978

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς χαιρετίζει τη διεξαγωγή της 80ης Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, του μεγαλύτερου και παλαιότερου εμπορικού, εκθεσιακού θεσμού στη Χώρα μας, που άνοιξε τις πύλες του, το Σαββατοκύριακο, στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να «μαγέψει» τους ντόπιους και ξένους επισκέπτες του με την μακρά, πλούσια διαδρομή του, αλλά και το πολλά υποσχόμενο μέλλον του. Η φετινή Έκθεση έχει προσλάβει επετειακό χαρακτήρα με 14 θεματικά αφιερώματα, που καλύπτουν όλες τις πτυχές της εγχώριας παραγωγής και επιχειρηματικότητας και τα Επιμελητήρια να διαδραματίζουν εξέχοντα ρόλο, δεδομένου και του Μνημονίου Συνεργασίας, μεταξύ Κ.Ε.Ε.Ε. και Δ.Ε.Θ.- HELEXPO, το οποίο υπεγράφη πρόσφατα και στηρίζει ένθερμα το Ε.Β.Ε.Π. Μάλιστα, σύμφωνα με τους διοργανωτές της, ο αριθμός των εκθετών προσεγγίζει σταδιακά τους 1.000, πολύ κοντά στον περσινό, ο εκθεσιακός χώρος έχει ήδη υπερβεί τον περσινό με 26.624 τετραγωνικά μέτρα, έναντι 25.931 το 2014, ενώ η επισκεψιμότητά της εκτιμάται ότι, θα παραμείνει στο περυσινό επίπεδο των 255.000 επισκεπτών.

Με την ευκαιρία των εγκαινίων, ο Πρόεδρος του Ε.Β.Ε.Π., κ. Β. Κορκίδης, αφού συνεχάρη με σχετικές επιστολές του, τους τρεις Προέδρους των Επιμελητηρίων της Θεσσαλονίκης (Ε.Β.Ε.Θ., Β.Ε.Θ., Ε.Ε.Θ.) για την αδιάκοπη προσπάθειά τους να ενισχύουν κάθε χρόνο αυτόν τον ιστορικό θεσμό, ανέφερε ότι, «...η φετινή διοργάνωση έχει ως «αντιπάλους» της την πολιτική και οικονομική αβεβαιότητα, πιο έντονες από ποτέ άλλοτε στο μεταπολιτευτικό παρελθόν, λαμβάνοντας πάντα υπόψη ότι, η εκθεσιακή δραστηριότητα έχει αποδειχθεί ευθέως ανάλογη με την πορεία της αγοράς, αφού σε μία κλαδική Έκθεση μετράει η πορεία του κλάδου, ενώ σε μία γενική η συνολικότερη εικόνα.

Στον αντίποδα, η σύμπνοια και η διάθεση αλληλεγγύης και ενότητας του επιχειρηματικού κόσμου της Χώρας, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις, ώστε μετά το πέρας των εκλογών, να τεθούν οι βάσεις για την επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και την επαναλειτουργία της αγοράς, με απώτερο στόχο τη χάραξη μίας συντεταγμένης Εθνικής Στρατηγικής για Ανάπτυξη με Απασχόληση. Σε αυτό το πλαίσιο, στηρίζουμε τη διεξαγωγή της 80ης Δ.Ε.Θ. και ευχόμαστε σε όλους καλή επιτυχία με πολλές επικερδείς συμφωνίες...».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter