Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Προειδοποιητικές βολές σε τουρκικό σκάφος από το ελληνικό Π.Ν.

6 big 1024x682

Προειδοποιητικές βολές δέχτηκε σκάφος του τουρκικού πολεμικού ναυτικού από σκάφη του ελληνικού Π.Ν., καθώς κατά τη διάρκεια της άσκησης «ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ» -και ενώ τα πλοία του ελληνικού στόλου έριχναν βολές εναντίον εναέριου "στόχου"- ο Τούρκος κυβερνήτης αγνόησε επανειλημμένα τις προειδοποιήσεις και εισήλθε με το πλοίο του στο πεδίο βολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Τούρκος κυβερνήτης ισχυρίστηκε ότι δεν αναγνωρίζει το πεδίο βολής και δεν άλλαζε πορεία μέχρι τη στιγμή που μια βολή από πλοίο του ΠΝ "έσκασε" περίπου 300 γυάρδες από τη πλώρη του.

Δίπλα του είχε φθάσει ήδη η φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ, με τον κυβερνήτη της να προειδοποιεί τον Τούρκο ότι "δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την ασφάλειά σου, αποχώρησε τώρα".

Το συμβάν επιβεβαίωσε πριν από λίγη ώρα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Καμμένος μιλώντας στα «Παραπολιτικά» και στο δημοσιογράφο Λεωνίδα Μπλαβέρη.

Συγκεκριμένα ο κ. Καμμένος ανέφερε τα ακόλουθα:

«Εμείς δεν εκτελέσαμε καμία προειδοποιητική βολή κατά του τουρκικού πλοίου. Εμείς πραγματοποιήσαμε κανονικά τις προγραμματισμένες βολές του στόλου σε νόμιμο και δεσμευμένο πεδίο βολής».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter