Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Φωτιά στα διυλιστήρια Ασπροπύργου των ΕΛΠΕ - Έξι τραυματίες UPD

elpe 005g

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν από την πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στα διυλιστήρια Ασπροπύργου.

Τρεις εξ αυτών έχουν μεταφερθεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο και οι άλλοι τρεις στο Αττικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τους τρεις εργαζομένους που έχουν μεταφερθεί τραυματίες στο Θριάσιο, δύο Έλληνες και ένας Αλβανικής καταγωγής, ο τελευταίος είναι σε πολύ σοβαρή κατάσταση, καθώς έχει εγκαύματα στο 70% του σώματός του, αναπνευστική ανεπάρκεια και έχει ήδη διασωληνωθεί.

Ο δεύτερος έχει επίσης εγκαύματα σε όλο του το σώμα και αναπνευστική ανεπάρκεια και μεταφέρθηκε στην εντατική του Γεννηματά.Ο τρίτος έχει εγκαύματα μεσαίου μεγέθους και θα μεταφερθεί στο 251 Ναυτικό Νοσοκομείο. Και οι τρεις τους είναι κάτω των 35 ετών.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η πυρκαγιά ξέσπασε στα διυλιστήρια σε εξωτερικό χώρο, σε μια από τις δεξαμενές, πιθανώς από σπινθήρα.

Η πυροσβεστική ενημερώθηκε στις 8:20 το πρωί και βρέθηκε επί τόπου με 10 οχήματα, ωστόσο, επενέβη μόνο μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από την πυρασφάλεια των εγκαταστάσεων, προκειμένου να αντιμετωπίσει τις υψηλές θερμοκρασίες στο χώρο.

Η κυκλοφορία στην περιφερειακή Αιγάλεω ως την Αττική Οδό αποκαταστάθηκε.

Η ανακοίνωση των ΕΛΠΕ

Στην ανακοίνωση τους για την πυρκαγιά, τα ΕΛΠΕ αναφέρουν τα εξής: «Σήμερα, ώρα 08:20, υπήρξε περιστατικό ανάφλεξης σε μονάδα των εγκαταστάσεων του διυλιστηρίου Ασπροπύργου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης από έμπειρη ελληνική εργολαβική εταιρεία. Διεκομίσθησαν σε νοσοκομεία της περιοχής έξι τραυματίες. Το περιστατικό αντιμετωπίστηκε άμεσα από τις υπηρεσίες πυρόσβεσης του διυλιστηρίου, ενώ ελήφθησαν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, όπως προβλέπεται από τις σχετικές διαδικασίες».

Μεγάλη ήταν η κινητοποίηση για την κατάσβεση της φωτιάς.

 

10: 30

Τουλάχιστον τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δεξαμενή των διυλιστηρίων Ασπρoπύργου των ΕΛΠΕ το πρωί της Παρασκευής. Τρεις τραυματίες έχουν ήδη μεταφερθεί με εγκαύματα στο Θριάσιο Νοσοκομείο, ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναμένεται να μεταφερθούν και άλλοι.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, οι τραυματισμοί σημειώθηκαν από έκρηξη στη διάρκεια εργασιών συντήρησης που εκτελούνταν στην δεξαμενή.

Κατά τις πληροφόριες, για τη μεταφορά των τραυματιών δεν έχει επιληφθεί το ΕΚΑΒ, καθώς τα ΕΛΠΕ διαθέτουν ιδιόκτητα μέσα. Την πυρκαγιά αντιμετωπίζει κλιμάκιο πυρασφάλειας του διυλιστηρίου, ενώ στο σημείο βρίσκονται τρία οχήματα της πυροσβεστικής για την περίπτωση που χρειαστεί να επέμβουν.

 

Πηγή:  www.in.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter