Παρ05032024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

H Ακρόπολη των Αθηνών με Lego, πόλος έλξης για τα παιδιά

akropoli lego

Η Ακρόπολη, κατασκευασμένη με 120.000 Lego, έγινε σήμερα το πρωί πόλος έλξης για τους μικρούς επισκέπτες που ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο του Μουσείου της Ακρόπολης, όπου και παρουσιάζεται η πολύχρωμη μακέτα σε ειδική προθήκη. Η ιδέα του Ράιαν Μακ Νοτ να κινήσει την περιέργεια των παιδιών για την Ακρόπολη της Αθήνας, μοιράζεται ανάμεσα στην πραγματικότητα και στη φαντασία του Αυστραλού δημιουργού, ο οποίος χρειάστηκε εκατοντάδες ώρες προκειμένου να αποτυπώσει με τη δυνατόν μεγαλύτερη ακρίβεια τα μνημεία του Ιερού Βράχου.

Στη Lego κατασκευή, το παιχνίδι με τον χρόνο είναι εμφανές και ο δημιουργός της δεν στερείται χιούμορ. Με μια πρώτη ματιά το βλέμμα διασταυρώνεται με το άγαλμα της Αθηνάς Προμάχου που αποδίδεται ως ρομπότ- πολεμιστής.

Ένας γερανός αποκαθηλώνει τα γλυπτά του Παρθενώνα, υπό το βλέμμα ενός εξερευνητή με αποικιοκρατικό κράνος, που δεν είναι άλλος από τον λόρδο Έλγιν, και ακριβώς πίσω του ο Φειδίας να διαμαρτύρεται. Στην άλλη πλευρά του μνημείου φωτογραφίζονται στην επίσκεψή τους η Άγκαθα Κρίστι το 1947 και ο Σίγκμουντ Φρόιντ το 1904, ενώ η Μελίνα Μερκούρη μάς χαιρετά με μια αγκαλιά λουλούδια, όπως στη φωτογραφία της στον σταθμό του μετρό «Ακρόπολη».

 

Πηγή: ΑΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter