Τρι04302024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Συνάντηση Μ. Βαρβιτσιώτη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο

varvitsiotis-774

Με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Δημήτριο, συναντήθηκε ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, στην έδρα της Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής στη Νέα Υόρκη. H συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της προγραμματισμένης επίσκεψης που πραγματοποιεί ο Υπουργός στην αμερικανική πόλη.

Εξερχόμενος, από την εγκάρδια συνάντηση του με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, ο κ. Βαρβιτσιώτης δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη τιμή που με δέχτηκε ο Σεβασμιώτατος σε μία συνάντηση, κατά την οποία είχα τη μεγάλη ευκαιρία να του εκθέσω τις προκλήσεις που αυτή τη στιγμή απασχολούν το Υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και ευρύτερα την πατρίδα μας.

Πρώτα απ' όλα τον ενημέρωσα για το γεγονός ότι, αυτή τη στιγμή, η κατάσταση στην Ελλάδα βελτιώνεται, όμως, χρειάζεται συνεργασία με όλες τις πολιτικές δυνάμεις για να βρεθεί πολιτική λύση στο ζήτημα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το μήνυμα, άλλωστε, που δέχθηκα από την επίσκεψή μου στις ΗΠΑ, όσον αφορά στον επενδυτικό τομέα, είναι ότι η πολιτική αστάθεια αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για υποψήφιους ενδιαφερόμενους επενδυτές, που θέλουν να έρθουν και να φέρουν χρήματα στην χώρα μας.

Πλέον, έχουμε ξεπεράσει αρκετά από τα εμπόδια που είχαμε πριν δυο χρόνια, αλλά, αυτή τη στιγμή, έχουμε μπροστά μας ως πρόκληση την πολιτική αστάθεια. Όσον αφορά στις επενδύσεις, που διαχειρίζομαι ως Υπουργός Ναυτιλίας, ανέφερα τη σπουδαιότητα της νέας επένδυσης της Cosco, στο λιμάνι του Πειραιά που μετατρέπεται σ' ένα κορυφαίο διαμετακομιστικό κέντρο στην Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Πρόκειται για μια επένδυση που δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας και κυρίως στέλνει το μήνυμα διεθνώς ότι μπορούν να γίνουν ξανά μεγάλες επενδύσεις στρατηγικού χαρακτήρα στην χώρα μας».

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου αναφέρθηκε, επίσης, στο ζήτημα της παράνομης μετανάστευσης που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, ενημερώνοντας διεξοδικά τον Αρχιεπίσκοπο κ. Δημήτριο για τις καθημερινές προκλήσεις που απορρέουν από τη διαχείριση του φαινομένου. «Γι αυτό το λόγο», όπως είπε, «επεσήμανα και ανέδειξα για ακόμη μια φορά το πολυδιάστατο έργο των στελεχών του Λιμενικού Σώματος».

Τέλος, αναφερόμενος στην Ελληνική Ομογένεια, υπογράμμισε: «Η Ομογένεια της Αμερικής έχει να επιδείξει διαχρονική συμβολή στη στήριξη της Ελλάδας και στην υπεράσπιση των συμφερόντων του Ελληνισμού. Σήμερα, στην προσπάθεια μας να ανακάμψουμε χρειαζόμαστε και πάλι την καταλυτική συμβολή που ανέκαθεν είχε ο Ελληνισμός των ΗΠΑ».

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, Δημήτριος σημείωσε: «Με τον κ. Βαρβιτσιώτη, με τον οποίο γνωριζόμαστε αρκετά χρόνια, είχα μια πολύ ωραία επικοινωνία. Ενδιαφέρθηκε και ρώτησε πάρα πολλά πράγματα για τη ζωή και τη δράση της Εκκλησίας μας εδώ. Επίσης, είχαμε την ευκαιρία να ακούσουμε και μερικά πράγματα για τις δραστηριότητες του Υπουργείου του».

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter