Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Σε νέο ναδίρ 11 μηνών η στερλίνα υπό το φόβο «no deal»

0sterlina oikonomia bretania

Σε τροχιά πτώσης παραμένει σήμερα, Τρίτη, η στερλίνα, η οποία υποχώρησε ήδη από αργά χθες το βράδυ σε χαμηλά 11 μηνών έναντι του δολαρίου. Το βρετανικό νόμισμα έχουν θέσει σε κλοιό πιέσεων οι φόβοι ότι το Λονδίνο και οι Βρυξέλλες δεν θα καταφέρουν να καταλήξουν εγκαίρως σε μία συμφωνία για τη μελλοντική τους σχέση, μετά την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. το Μάρτιο του 2019. Ένα «no deal» και ένα άτακτο Brexit θα μπορούσε να πυροδοτήσει αναταράξεις στις επιχειρήσεις και την οικονομία ή ακόμη και ελλείψεις τροφίμων και φαρμάκων.
Στον απόηχο άκρως απαισιόδοξων εκτιμήσεων από κυβερνητικά στελέχη. αλλά και καθώς μαίνεται ο σινο-αμερικανικός εμπορικός πόλεμος, που ευνοεί την ανατίμηση του δολαρίου, η στερλίνα βυθίστηκε χθες το βράδυ έως και τα 1,2920 δολάρια, τα χαμηλότερα επίπεα από τις αρχές Σεπτεμβρίου του 2017. Στη συνέχεια οι απώλειες περιορίστηκαν, αλλά σήμερα το πρωί η ισοτιμία είναι και πάλι στα 1,2946 δολάρια ανά στερλίνα.
Στον αντίποδα ο Δείκτης Δολαρίου, που παρακολουθεί την πορεία του νομίσματος έναντι των έξι κυριότερων ανταγωνιστών του στην αγορά συναλλάγματος, ενισχύεται στις 95,345 μονάδες, πολύ κοντά σε υψηλά ενός έτους.
naftemporiki.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter