Τρι03192024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Τραυματίες από την πρόσκρουση οχήματος στα οδοφράγματα, στο κοινοβούλιο του Λονδίνου

0Λονδίνο

Ένοπλοι αστυνομικοί έσπευσαν στο κοινοβούλιο του Λονδίνου έπειτα από πληροφορίες ότι ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στα οδοφράγματα. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι υπάρχουν πεζοί που τραυματίσθηκαν όταν το αυτοκίνητο έπεσε στα οδοφράγματα. «Σε αυτό το στάδιο, οι αστυνομικοί δεν θεωρούν ότι η ζωή κάποιου από τους τραυματίες βρίσκεται σε κίνδυνο. Η περιοχή έχει αποκλεισθεί για να διευκολυνθούν οι έρευνες. Ο σταθμός Γουέστμινστερ του μετρό είναι κλειστός», ανακοίνωσε η Μητροπολιτική Αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter.
«Αν και δεν αποκλείουμε τίποτε, η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Μητροπολιτικής Αστυνομίας ηγείται της έρευνας στο περιστατικό του Γουέστμινστερ», αναφέρει η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Λίγο αργότερα στον ίδιο λογαριασμό η Μητροπολιτική Αστυνομία ανακοίνωσε ότι το περιστατικό αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατικό συμβάν σε αυτό το στάδιο.
Ο άνδρας ο οποίος συνελήφθη έξω από το βρετανικό κοινοβούλιο κρατείται ως ύποπτος για τρομοκρατική δράση, σύμφωνα με την βρετανική αστυνομία, που διευκρινίζει ότι δεν βρέθηκαν όπλα στην σκηνή του περιστατικού.
Η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι έστειλε μέσω του Twitter την σκέψη της προς τους τραυματίες και ευχαρίστησε τις βρετανικές υπηρεσίες για την άμεση ανταπόκρισή τους.
Νωρίτερα αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν ότι άκουσαν ένα δυνατό «μπαμ» και είδαν έναν ασημί αυτοκίνητο να πέφτει στις μπάρες στις 7.30 τοπική ώρα.
Νομίζω ότι ήταν μια σκόπιμη ενέργεια, το αυτοκίνητο έπεσε με ταχύτητα πάνω στα οδοφράγματα», δήλωσε ένας αυτόπτης μάρτυρας. «Περπατούσα από την άλλη πλευρά του δρόμου, άκουσα ένα θόρυβο και κάποιος φώναξε, γύρισα και είδα ένα ασημένιο αυτοκίνητο που κινούνταν πολύ γρήγορα κοντά στα οδοφράγματα, ίσως και στο πεζοδρόμιο», συμπλήρωσε.
Ένας οδηγός λεωφορείου που κινούνταν εκεί τη στιγμή του συμβάντος είπε: «Νομίζω ότι δεν είναι κανονικό τροχαίο, γιατί υπάρχει εμπόδιο εκεί. Δεν ξέρω γιατί κάποιος θα οδηγούσε ένα αυτοκίνητο στα οδοφράγματα».
Από την Σκότλαντ Γιαρντ έγινε γνωστό ότι το συμβάν αντιμετωπίζεται ως σοβαρό τροχαίο περιστατικό. Η αστυνομία έχει αποκλείσει την περιοχή γύρω από το κοινοβούλιο και 200 αστυνομικοί έχουν σπεύσει επί τόπου.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter