Πεμ05022024

Last updateΔευ, 01 Ιουλ 2024 7am

Διάσκεψη ηγετών για το προσφυγικό συγκαλεί ο Γιούνκερ στις Βρυξέλλες

giounker 009r3

Πρόσκληση στους ηγέτες της ευρύτερης περιοχής των Βαλκανίων και της Κεντρικής Ευρώπης για έκτακτη συνάντηση, έστειλε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, λόγω της επιδείνωσης του προσφυγικού προβλήματος και της αυξημένης πίεσης στα σύνορα των χωρών. Η συνάντηση, πρόκειται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή στις Βρυξέλλες. Ήδη, ο αρμόδιος Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος μεταβαίνει εκτάκτως αύριο (Πέμπτη) στη Σλοβενία.

Η Σλοβενία με νόμο αποφάσισε να επιστρατεύσει τον στρατό της για να αντιμετωπίσει καλύτερα την ροή των προσφύγων που εισέρχονται στην χώρα. Ο στρατός θα παρέχει τεχνική και επιμελητειακή βοήθεια στην αστυνομία.

Μιλώντας τη Τρίτη στον ΣΚΑΪ, ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας επανέλαβε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ζητήσει να δημιουργηθούν κέντρα ταυτοποίησης σε Τουρκία, Ιορδανία και Λίβανο, κάτι που θα βοηθήσει τόσο τη χώρα μας να ελέγξει καλύτερα τις προσφυγικές ροές όσο και τους ίδιους τους μετανάστες.

«Η Τουρκία πρέπει να πάψει να είναι το πρόβλημα και να είναι μέρος της λύσης, προσπαθεί να κερδίζει ό,τι περισσότερο μπορεί από την κρίση (...) η Ευρώπη πρέπει να αντιδράσει ψύχραιμα. Ελπίζω να μην δοθούν παραχωρήσεις ανοίκειες όπως να δοθούν ζώνες εκεί που είναι οι Κούρδοι» σημείωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

 

Πηγή: www.skai.gr

Περισσότερα νέα

News In English

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εγγραφή NewsLetter